Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2021. Április 16. 08:20, péntek | Helyi

ÚJRANYITÁS SZIGORÚ SZABÁLYOKKAL

ÚJRANYITÁS SZIGORÚ SZABÁLYOKKAL

A legtöbb, az elmúlt egy hónapban zárva tartott üzlet kinyitott, miután Magyarországon a beoltottak száma meghaladta a 2,5 milliót. Így történt ez városunkban is.

Nem érte váratlanul a nyitás a karcagi boltosokat
- Reggel egy értekezlettel kezdtük a napot, itt várva várt pillanat volt ez a mai, gyakorlatilag közel egy hónapos zárás után jelentős forgalomcsökkenés kellett, hogy elszenvedjünk, nem csak mi, de az összes olyan bolt, amit a boltzár bezárt. Egy rövid értekezlettel kezdtük a mai napot, áruházvezető kolléganővel megbeszéltük a teendőket, felmértük az áruház területét, területarányosan megállapítottuk, hogy ebben a létesítményben ebben az egységben 70 ember tartózkodhat egyszerre, mivel több mint hétszáz négyzetméter előadótérrel rendelkezünk úgy, hogy a kollégák figyelik a belépő embereknek a számát, és mindenben megfelelünk a kormányhatározatnak, tehát kinyithattuk az áruházat. Mondta Csillag Barnabás tulajdonos

Az üzletben vannak plusz óvintézkedések ilyen például a beléptető pont.
- Természetes még a vírus járvány kezdetekor kijelöltük a belépési területet, az áruház bejáratánál fertőtlenítőt helyeztünk el, automata fertőtlenítő készüléket, felhívjuk a figyelmet a vásárlókra.
- Felhívjuk a vásárlóink figyelmét arra, hogy a belépéskor feltöltsék a kezüket, elhelyeztük a megfelelő figyelemfelhívó táblákat a maszkhasználatról, távolságtartásról. Ezt már a vírus kezdetekor, a járvány kezdetekor megtettük, ezeknek nem volt szüksége a cseréjére. Itt egyedül csak azt kellett meghatározni, hogy megfeleljünk a négyzetméter alapú látogatottságnak, hogy megfelelő mennyiségű látogató legyen egyszerre az áruházban.

Az egyhónapos üzletzárat megérezte a vállalkozás.
- Ez egy nagyon érdekes kérdés, mi azt gondoltuk, hogy a tavalyi járványhoz hasonlóan újra áttevődik a vásárlások nagy része az internetre, de nálunk, a mi cégünknél ez nem így alakult. Mi azt láttuk, hogy volt internetes vásárlás természetesen, de nem olyan mértékben növekedett az internetes vásárlás, mint a tavalyi évnek a tapasztalata. Egy kisebb értékre, egy normál értékre állt be gyakorlatilag. Azt mondanám, hogy nem tevődött át jelentős mértékben a mi cégünknél a forgalom az internetre. Volt érdeklődés, de nagyon várták a vásárlók az áruházi nyitást.

Vegyes a vásárlói szokás, sokan rendelten a webshopból de még mindig többen vannak azok akik szereretik személyesen megnéni a választékot
- Mi úgy tapasztaljuk, hogy mi lakberendezési termékeket árulunk, bútorokat, lakásfelszerelési cikkeket, itt a vásárlóknak fontos a személyes jelenlét, illetve az a fontos, hogy személyesen megtapasztalhassák, hogy milyenek is azok a termékek. Fontos a termékek minősége, amit nem biztos, hogy rögtön egy internetes felületen el tud dönteni az ember. Nagyon fontos egy ülőgarnitúránál egy színvilág illeszkedik-e a lakásomban az a szürke, milyen árnyalatú. Itt is csalóka lehet az internetes felület, habár a weboldalunkon jó minőségű fényképekkel kínáljuk a termékeket, de azért a színárnyalat az egy monitor vagy egy telefon beállítástól is függhet. Még egy nagy termékkör a konyhabútor termékkör, ami itt a tavasz kapcsán és az aktuális lakásfelújítási trendek kapcsán egy kiemelt termék. Itt most az otthonteremtési támogatás is megnövelte az érdeklődést a konyhabútorok iránt, amit gyakorlatilag ez a márciusi zárás mondhatom azt, hogy kettévágott, mert pont a konyhabútor érdeklődése olyan, hogy be kell jönnie az illetőnek ide az áruházba.

Átbeszéljük a lehetőségeket, akkor a kollégák egy ingyenes 3d tervet készítenek arról a konyháról, akkor utána megint van egy személyes találkozó vagy egyeztetés, és gyakorlatilag egy többlépcsős folyamattal jutunk el egy vásárláshoz. Ez az esetek nagy többségében igényli a személyes jelenlétet.

Címkék: újranyitás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.