Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Augusztus 08. 19:49, csütörtök | Helyi

Ülésezett a HACS

Ülésezett a HACS

A Karcag Városért Helyi Közösség munkaszervezete lakossági fórumot tartott, a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott, pályázati felhívásaival kapcsolatosan július 30-án, kedden a Városháza dísztermében.

A programon, a helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott és a közösség honlapján megjelent a "Hagyományőrző, közösségépítő és kulturális programok szervezése - helyi kulturális intézmények részére" elnevezésű TOP-7.1.1-16-H-068-2.1.kódszámú, a "Hagyományőrző, közösségépítő és kulturális programok szervezése - helyi civil szervezetek részére" elnevezésű TOP-7.1.1-16-H-068-2.2 kódszámú, a "Közösségi összetartozás erősítése - HACS tagok részére" elnevezésű TOP-7.1.1-16-H-068-3.1 kódszámú, és a "Közösségi összetartozás erősítése - nem HACS tagok részére" című, TOP-7.1.1-16-H-068-3.2 kódszámú pályázati felhívásokkal kapcsolatban, hasznos információkkal szolgáltak a megjelentek számára.

A programot Polyik Zoltán a Karcag Kincse Rendezvényszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője nyitotta meg.

A délután, Bugyik Andrea, a HACS szakértőjének előadásával folytatódott tovább, aki azt is elmondta, hogy a 2016-os megalakulásuk óta egy hosszú, nagyon alapos és kemény munka van már a helyi akciócsoport mögött, aminek a mai állomása is egyfajta mérföldkő.
Ezt követően az előadásában a támogatási kérelmekről, a feltételekről, a benyújtandó pályázatok módjáról, a dokumentációkról, a pályázatok tartalmi értékeléséről is beszélt.
Czampó Klaudia, a munkaszervezet tevékenységét segítő, a helyi felhívások elkészítésével megbízott külső szakértő elmondta, hogy csak a városban székhellyel, telepehellyel rendelkező szervezetek adhatnak be pályázati kérelmet. Támogatást nyerhetnek különböző programokra, rendezvényekre, valamint a hagyományőrző, kulturális tevékenységeinek a bemutatására is.
Mind a négy pályázatban, pontosan meg van határozva, hogy mely szerveztek, milyen felhívásban vehetnek részt, és ezáltal milyen támogatási összeget tudnak lehívni.
-Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, és egyben arra ösztönzünk mindenkit, hogy használja ki, éljen ezekkel a kiváló lehetőségekkel. Személyesen keddenként időpont- egyeztetéssel, 16:00-17:30 között, vagy interneten keresztül a www.karcag/hacs oldalon is tájékozódhatnak a felhívásról, ahol minden dokumentum megtalálható, letölthető a pályázatok benyújtását illetően -fogalmazta meg Czampó Klaudia szakértő, majd ezután a jelenlévők kérdéseire válaszolt.
A rendezvény zárásaként, sok sikert kívántak mindenkinek a tervezéshez, és a megvalósításhoz is egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.