Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. December 10. 09:04, péntek | Helyi
Forrás: Karcagi Hírmondó

ÜLÉSEZETT A KARCAG VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE

ÜLÉSEZETT A KARCAG VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE

Közmeghallgatással egybekötött testületi ülést tartott Karcag város képviselő-testülete.

A napirendi pontok megtárgyalását megelőzően a megjelentek 1 perces néma felállással adóztak a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából az áldozatok emlékének.

A kegyeletteljes megemlékezést örvendetes beszámoló követte. Fennállásának 100. évfordulóját ünnepelte a Magyar Birkózó Szövetség, melynek alkalmából Komáromi Tibor, háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke tartotta meg jubileumi beszédét, amelyben kiemelte a birkózósport sikereit és kifejezte háláját Szepesi Tibor polgármesternek, aki nagyfokú támogatást nyújtott a sportágnak városunkban.

Ezt követően kitüntetések átadása történt olyan kiemelt személyek részére, akik tevékenységükkel nagy mértékben hozzájárultak a birkózósport támogatásához. Elsőként Szepesi Tibor vehette át centenáriumi elismerését, majd további elismerésekben részesült dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter, F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Varga Nándor, a Karcagi Ipari Park ügyvezetője, Nagyné László Erzsébet, a Kátai Gábor Kórház főigazgatója, a „Sporttal a drog ellen” alapítvány elnöke, Szepesi Balázs, a KSE munkatársa, Lászlóné Tőkés Judit, a KSE munkatársa, Daróczi Erzsébet a Néplap újságírója, Urbán Zoltán birkózó edző, Jánosiné Lászlóné, Kabai Sándorné, K. Nagy Gábor szülő, Pengő Ferenc, a Karcag TV ügyvezetője és Kurucz István elnök, valamint a Karcagi SE Birkózó Szakosztály szövetségtől átvehetett a jubileumi zászlót (képünkön). A díjakat Kurucz István, a KSE Birkózó Szakosztály vezetője adta át, aki hálás köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták a sportágat, valamint további sikereket kívánt a magyar birkózóknak.

A díjak, elismerések átvétele után Rózsa Sándor jegyző adott tájékoztatást az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről. Ezt követően általános közmeghallgatásra került sor, melynek során az állampolgárok és a helyben érdekelt szervek közérdekű kérdéssel, javaslatokkal élhettek. Az általános közmeghallgatás után a napirendi pontok megtárgyalására tért a képviselő-testület, melynek első pontjaként a Karcag Városi Önkormányzat 2021. évi költségvetésének I-III. negyedévi végrehajtásáról szóló beszámoló került elfogadásra, majd az egyes haszonbérbe adott termőföldek 2022. évi haszonbérleti díjának mértékének meghatározása került elfogadásra, amely alapján továbbra is 50.000 Ft. / hektár / év a haszonbérleti díj mértékének megállapítása a jövő évet illetően.

Egyhangúlag került megszavazásra a Karcagi Településrendezési Terv részeit képező Karcag Város Településszerkezeti Tervének megállapításáról szóló 309/2001. (VI.20.) „kt.” sz. határozat módosítása. Hasonlóképp az előző napirendi ponthoz, szintén a településrendezési eszközök 2021. évi módosítása van folyamatban a 4. napirendi pontban foglaltak során, amely ugyancsak egyhangúlag került elfogadásra. 5. napirendi pont a Liget utcai Sporttelep fejlesztésének megvalósításához szükséges településrendezési eljárás megkezdéséről szóló határozat módosítása volt, melyet a képviselő-testület egyhangúlag elfogadott. A 6. napirendi pont szintén a Liget-úti Sporttelep fejlesztéséhez kapcsolódik, melynek során az ahhoz kapcsolódó partnerségi egyeztetés lezárására irányuló javaslatot fogadta el egyhangúlag a testület.

Ezt követte a Karcag Város Településrendezési eszközeinek 2021. évi 2. módosításához kapcsolódó környezeti vizsgálat szükségességére tett javaslat elfogadása. Szintén egyhangúlag került megszavazásra az Úttörő-Vasas Lakásfenntartó Szövetkezet támogatása, amely által az ún. „Bikás-ház” grafikonjának felújításához önkormányzat általi financiális segítséget kap a lakásfenntartó szövetkezet. Ezt követően a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár intézményvezetői állásának pályázati meghirdetése került elfogadásra, majd a „Bölcsődei fejlesztési program” című pályázat benyújtására, valamint a megvalósításának és finanszírozásának tervezett pénzügyi ütemezése is egyhangúlag határozat született, névszerinti szavazást követően. Szintén elfogadásra került a „CseppetSem!” elnevezésű programhoz való csatlakozási javaslat, amely által lehetővé válik városunkban a lakosok számára a használt sütőolaj, sütőzsíradék biztonságos gyűjtőpontokon való leadása. A Magyar Kézilabda Szövetséggel való együttműködés keretében megvalósuló kültéri kézilabda pálya építésének javaslatát szintén elfogadta a képviselő-testület, amely a javaslat alapján a Kiskulcsosi Általános Iskola udvarán kerül megépítésre, a szövetség beruházásában, állami támogatás útján.

Egyhangúlag támogatta a testület a Karcagi Laktanyában található 5376/16 hrsz-ú ingatlanból 800 m2 nagyságú terület bérleti jogviszonyának meghosszabbítását, ahogy a Karcag, Damjanich u. 67. szám alatt található 2361/8 hrsz-ú ingatlan versenyeztetés útján történő értékesítését is. Hasonlóképp a Karcagi Laktanyában lévő 5376/40 hrsz-ú ingatlanon található 91 m2 alapterületű nem lakás céljára szolgáló helyiség bérleti jogviszonyának meghosszabbítása is elfogadásra került, majd 17. napirendi pontként a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentésről szavaztak, melyek egyhangúlag kerültek elfogadásra. A 18-21. napirendi pontokban foglaltakat zárt ülés keretei között tárgyalta a képviselő-testület. 22. pótnapirendi pontként Javaslat egyes termőföldeknek a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium részére történő haszonbérbeadásáról szóló 105/2021- es határozat módosításának szavazása történt meg, amelyre a november 22-i sajtótájékoztatón bejelentésre került rendkívüli fejlesztések miatt volt szükség. A fent említett területen kerül majd megépítésre a többfunkciós sportcsarnok. Az iskola fenntartójával az egyeztetés megtörtént, így a területek visszavétele nem ütközik semmiféle akadályba. A sportlétesítmény megvalósulása szempontjából ez volt az első és legfontosabb lépés, de mindegy milyen hosszú az út, mindig az első lépéssel kezdődik – tette hozzá Szepesi Tibor, aki megragadta az alkalmat, hogy ezúton is hálás köszönetét fejezze ki Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettesnek, valamint F. Kovács Sándor országgyűlési képviselőnek azért a munkáért, amelyet a többfunkciós sportcsarnok előkészítése kapcsán nyújtottak.

A testület munkaterv szerinti következő ülését várhatóan december 16-án, csütörtökön tartja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 14:30, kedd | Helyi

ÉBREDEZIK A TISZA-TÓ

Ébredezik a Tisza- tó. Az áprilisi, váratlanul jó időben több ezren keresték fel az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi célpontját. A hónap közepe visszavetette ugyan a forgalmat, de az igazi szezon most kezdődik.

2024. Április 30. 11:25, kedd | Helyi

CIGÁNY HÉT A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1 hetes programsorozatot szervezett a Szent Pál Marista Általános Iskola Cigány-hét címmel.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Helyi

KENDERMAGOKAT RENDELT HOLLANDIÁBÓL

A vád szerint a férfi 2023. augusztus hónapjában egy ismeretlen személyt megbízott azzal, hogy Hollandiából küldjön neki kábítószert tartalmazó kendernövény termesztéséhez szükséges vetőmagot.