Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 06. 22:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

ÜLTETVÉNYT SZÁMOLTAK FEL BESENYSZÖGÖN

ÜLTETVÉNYT SZÁMOLTAK FEL BESENYSZÖGÖN

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai gyanúsítottként hallgatták ki a trió tagjait.

Egy 46 éves tószegi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019. évtől kezdődően Besenyszögön, szülei lakóházának melléképületében kábítószernek minősülő növényeket termesztett 30 éves tószegi bűntársával. A növények gondozásába tevékenyen besegített a besenyszögi édesanya is, aki a palántákat a fia iránymutatása alapján nevelte, tápoldattal látta el, illetve részt vett a szüretelésében is. A két férfi rendszeresen, anyagi haszonszerzésre törekedve a szárított növényi törmeléket 4000 Ft/gramm áron értékesítette környékbeli lakosoknak.

A helyszíni szemle során a rendőrök 1120 g kábítószer gyanúját keltő zöld növényi törmeléket, a termesztéshez használt segédeszközöket, 48 tő növényt – amelyek az elsődleges botanikus szakértői vélemény szerint kábítószernek minősülő kannabisz palánták –, 70 db már leszüretelt szárcsonkot valamint vagyon-visszaszerzési tevékenység keretében mobiltelefonokat és készpénzt foglaltak le.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO közreműködésével elfogta és előállította feltételezett bűnelkövetőket, akiket kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak. A terheltek beismerő vallomást tettek. A nyomozó hatóság a két férfi őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, míg a besenyszögi asszony szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.