Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 17. 10:17, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Utas és poggyászbiztosítás

Utas és poggyászbiztosítás

A repülés sok esetben az egyetlen valódi opció az utazásra, például, ha a tengerentúlra indulunk.

Egyben sok szempontból a legbiztonságosabb közlekedési mód is, azonban hosszabb utak esetén, főleg, ha átszállással megyünk, egy rákfenéje van. Ez nem más, mint a poggyász késése, illetve elvesztése. Sajnos viszonylag gyakran előfordul, hogy a csomagok nem érkeznek meg az utassal együtt.

Ezért nem érkezik meg a poggyászod

A csomagok késésének, elvesztésének több oka is van. Például ha az utas több légitársaság vagy több járat által összekötött útvonalon repül, akkor a poggyászokat általában közvetlenül a végállomásra szállítják, nem pedig az átszállási pontokra. Ez így sokszor egyszerűbb, mint minden alkalommal kiválogatni az érkező repülőn azoknak az utasoknak a csomagjait, akik ugyanarra mennek tovább, majd átpakolni a következő gépre.

Sokszor előfordul, hogy a repülőgépek késnek. Ez technikai problémák vagy az időjárási körülmények miatt is előfordulhat, azonban bármi is történjen, az eredmény ugyanaz: a poggyász és az utas nem egyszerre érkezik. Fennakadást okozhat még a poggyászok átvizsgálása, ellenőrzése. Különösen forgalmas időszakban ez több idő vesz igénybe a tervezettnél, ami szintén késéseket okozhat.

Illetve természetesen előfordulhatnak rendszer-, vagy emberi hibák is. A poggyászkezelő szoftverek és technikusok egyaránt követhetnek el hibákat, amelyek miatt végül a poggyászunk nélkül vagyunk kénytelenek boldogulni hosszabb, rövidebb ideig.

Fontos megjegyezni, hogy a légitársaságok és repülőterek természetesen mindent megtesznek annak érdekében, hogy minimalizálják a poggyászokkal kapcsolatos problémákat és késéseket. Azonban legnagyobb erőfeszítések ellenére sem tudhatjuk biztosan, hogy az utazás zökkenőmentes lesz.

A kellemetlenségek csökkentése

A csomagjaink elvesztése ellen sok mindent nem tehetünk. Ritkán tudjuk megoldani, hogy egyetlen, apró kézipoggyásszal repüljünk például az Egyesült Államokba, és onnantól kezdve, hogy a bőröndöket feladtuk, már nem rajtunk múlik a dolog. Az esetleges problémákat azonban van lehetőségünk csökkenteni.

Fontos például, hogy egy, esetleg két váltás tiszta ruhát vigyünk magunkkal a kézipoggyászban. Így, ha csak késésről van szó, akkor kevésbé kellemetlen a helyzet. Esetleg utána járhatunk előre, hogy ilyen esetben milyen elérhetőségen kell a kárt bejelenteni, hogyan tudjuk felvenni a kapcsolatot a légitársasággal. Az egyik leghatékonyabb megoldás azonban az utas és poggyászbiztosítás. Az utazás során számos olyan esemény történhet, amely kellemetlenségeket okoz, illetve sokszor komoly költségekkel is jár. Ezek ellen mind hatékony védelmet kapunk a biztosítótól.

Az online, egyszerűen és gyorsan megkötött biztosítás, csupán pár ezer forinttal növeli az utazással kapcsolatos kiadásainkat. Baleset, személyi sérülés, vagy akár értékkárosodás esetén azonban komoly összegekkel tudja csökkenteni a költségeinket. Ráadásul a nap bármely szakában hívható, magyarul beszélő asszisztencia szolgáltatás, segít a probléma kezelésében is.

Poggyászbiztosítás

A poggyászbiztosítás az útipoggyászra, illetve az utazás alatt, a személyes szükségletek fedezésére szolgáló tárgyakra vonatkozik. A poggyász vagy tartalmának megsérülése, megsemmisülése, vagy eltulajdonítása esetén lehetőség van a kárrendezésre. Személyes és úti okmányok elvesztése illetve eltulajdonítása esetén is fedezi a pótlással kapcsolatos költségeket.

Az AXA utasbiztosításai három csomagban érhetőek el. Ezek közül kettő, a Komfort és az Excellence tartalmazza a poggyászbiztosítást, ami elektronikai cikkekre és sportfelszerelésre is kiterjed.

Az táskák, bőröndök elvesztése soha sem kellemes élmény, előfordulhat, hogy szívünknek kedves tárgyakat veszítünk el. Ezeket a biztosítás sem tudja minden esetben pótolni, azonban az anyagi károkat nagy mértékben csökkenti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről