Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2019. Június 11. 16:49, kedd | Helyi

Útfelújítás Berekfürdőben

Útfelújítás Berekfürdőben

Néhány éve nagyon megromlott a bereki bekötőút minősége. A napokban elkezdődött a régóta várt útfelújítás Berekfürdőben. A részletekről Molnár János polgármestert kérdeztük.

A Közútkezelő kezelésében lévő állami út néhány szakasza már igen rossz állapotban volt, ezért örül a településvezető annak, hogy elkezdődött a Kunmadarasi - Karcagi út leágazásától a bekötőútig a volt üveggyárig tartó, mintegy 2 kilométeres útszakasz teljes felújítása még az idegenforgalmi főszezon előtt. Mire jön a nyári több ezer vendég a faluba, addigra elkészül a beruházás, azaz június végére elkészül a felújítás.

Az önkormányzati utak állapota is vegyes. Az új osztású részeken még csak földút van, oda jó lenen legalább útalapot készíteni, több helyen vannak már elkészült útalapok, amit gyakran javítani kell. Vannak nagyon jó minőségű aszfaltos utak és van olyan, amit az állapota miatt teljesen újra kellene aszfaltozni. Ehhez nagyon sok pénzre volna szükség, de az önkormányzat csak töredékét tudja a költségvetésből biztosítani. Így jórészt kátyúzásokra van lehetőség, felújításra keresik a pályázati forrásokat.

Az önkormányzati térkő üzemnek köszönhetően a járdákat is folyamatosan újítani tudják a településen.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 20. 09:31, csütörtök | Helyi

Mozdulj család

Mozdulj család! néven tartotta közösségi napját  Györffy István Katolikus Általános Iskola alsós munkaközössége tanulói részére.

2019. Június 20. 09:29, csütörtök | Helyi

Sokan pihennek Karcagról is Hajdúszoboszlón

Kiemelt turisztikai térség lett az alföld ezen része. Akár a Tisza tó akár Berekfürdő de természetesen a karcagiak körében már évtizede Hajdúszoboszló a kedvencek közé tartozik.

2019. Június 20. 09:28, csütörtök | Helyi

Már jegyezhető az Állampapír Plusz

Már jegyezhető a magyar állampapír plusz (MÁP plusz), az új lakossági állampapír 5 éves futamidő alatt folyamatosan emelkedő magas hozamot kínál -

2019. Június 20. 09:27, csütörtök | Helyi

Pápával találkoztak a Karcagiak

Ferenc pápa csíksomlyói látogatása alkalmából a Rákóczi Szövetség együttműködésében a Miniszterelnökség egyházi ügyekért felelős államtitkárságával utazási pályázatot hirdetett,