Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Június 11. 16:49, kedd | Helyi

Útfelújítás Berekfürdőben

Útfelújítás Berekfürdőben

Néhány éve nagyon megromlott a bereki bekötőút minősége. A napokban elkezdődött a régóta várt útfelújítás Berekfürdőben. A részletekről Molnár János polgármestert kérdeztük.

A Közútkezelő kezelésében lévő állami út néhány szakasza már igen rossz állapotban volt, ezért örül a településvezető annak, hogy elkezdődött a Kunmadarasi - Karcagi út leágazásától a bekötőútig a volt üveggyárig tartó, mintegy 2 kilométeres útszakasz teljes felújítása még az idegenforgalmi főszezon előtt. Mire jön a nyári több ezer vendég a faluba, addigra elkészül a beruházás, azaz június végére elkészül a felújítás.

Az önkormányzati utak állapota is vegyes. Az új osztású részeken még csak földút van, oda jó lenen legalább útalapot készíteni, több helyen vannak már elkészült útalapok, amit gyakran javítani kell. Vannak nagyon jó minőségű aszfaltos utak és van olyan, amit az állapota miatt teljesen újra kellene aszfaltozni. Ehhez nagyon sok pénzre volna szükség, de az önkormányzat csak töredékét tudja a költségvetésből biztosítani. Így jórészt kátyúzásokra van lehetőség, felújításra keresik a pályázati forrásokat.

Az önkormányzati térkő üzemnek köszönhetően a járdákat is folyamatosan újítani tudják a településen.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 20:15, péntek | Helyi

Nagyon fontos számunkra Karcag

Az október 13-ai önkormányzati választások tétjét nem szabad lebecsülni - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter a Dérynében tartott lakossági fórumon.

2019. Szeptember 20. 18:23, péntek | Helyi

Karcagi rendőrök nyerték meg a versenyt

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság IV. alkalommal rendezte meg megyei bűnügyi technikusi versenyét Szolnokon.

2019. Szeptember 20. 17:58, péntek | Helyi

4. Magyar Klipszemle karcagi művésszel

4. Magyar Klipszemle karcagi művésszel, segítsünk Péternek ...

2019. Szeptember 20. 17:40, péntek | Helyi

FONTOS A REGGELI ÉTKEZÉS

A szakemberek szerint a legfontosabb étkezés a reggeli, amelynek energia-bevitelünk 20%-át kellene biztosítania.