Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Június 11. 16:49, kedd | Helyi

Útfelújítás Berekfürdőben

Útfelújítás Berekfürdőben

Néhány éve nagyon megromlott a bereki bekötőút minősége. A napokban elkezdődött a régóta várt útfelújítás Berekfürdőben. A részletekről Molnár János polgármestert kérdeztük.

A Közútkezelő kezelésében lévő állami út néhány szakasza már igen rossz állapotban volt, ezért örül a településvezető annak, hogy elkezdődött a Kunmadarasi - Karcagi út leágazásától a bekötőútig a volt üveggyárig tartó, mintegy 2 kilométeres útszakasz teljes felújítása még az idegenforgalmi főszezon előtt. Mire jön a nyári több ezer vendég a faluba, addigra elkészül a beruházás, azaz június végére elkészül a felújítás.

Az önkormányzati utak állapota is vegyes. Az új osztású részeken még csak földút van, oda jó lenen legalább útalapot készíteni, több helyen vannak már elkészült útalapok, amit gyakran javítani kell. Vannak nagyon jó minőségű aszfaltos utak és van olyan, amit az állapota miatt teljesen újra kellene aszfaltozni. Ehhez nagyon sok pénzre volna szükség, de az önkormányzat csak töredékét tudja a költségvetésből biztosítani. Így jórészt kátyúzásokra van lehetőség, felújításra keresik a pályázati forrásokat.

Az önkormányzati térkő üzemnek köszönhetően a járdákat is folyamatosan újítani tudják a településen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.