Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2021. Augusztus 31. 10:48, kedd | Helyi

UTOLSÓ SIMÍTÁSOK A TÁLENTUM ÓVODÁBAN

UTOLSÓ SIMÍTÁSOK A TÁLENTUM ÓVODÁBAN

Nt. Koncz Tibor esperessel arról beszélgettünk, hogyan zajlott a Tálentum Református Óvoda beruházása, milyen forrásból valósult meg, hány csoportot tömörít magába és milyen elképzelések vannak az óvoda jövőjét tekintve.

Ahogyan az esperes elmondta, a beruházás egy országos programnak a része. A református óvodáknak a fejlesztése volt a kormány és a református egyház közös elképzelése. Így országosan összesen hatvanhat helyszínen történik fejlesztés, ebből a tiszántúli huszonhárom református óvodából egy Karcagon készült el, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola tagintézményeként.

-Mintegy 450 millió forintba került a beruházás. Az óvodában a korábbi elképzeléseknek megfelelően három csoport működik, ami nyolcvanhat kis ovist, hat óvodapedagógust, dajkákkal, adminisztrációs személyzettel együttesen elégíti ki a létszámot. Természetesen a jövőbeli tervek közt szerepel a nagy érdeklődésre való tekintettel, hogy öt csoportra bővítsük fel a létszámot-fogalmazta meg gondolatait az esperes.

A Tálentum Református Óvoda ünnepélyes átadójára várhatóan szeptember 10-én, pénteken kerül majd sor, ahol az egyházkerület püspöke is jelen lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 16:00, csütörtök | Helyi

KIHASZNÁLTA JÓHISZEMŰSÉGÉT

Egy 27 éves tiszapüspöki nő több alkalommal kért pár ezer forintot az idős helybélitől. Az utolsó alkalom azonban nem várt fordulatot vett, és rablás lett a vége.

2024. Május 09. 13:00, csütörtök | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RÓNAI MALOMBAN

Földközelben- Rögök között címmel nyílt meg Sztancsik József fafaragó kiállítása a Rónai Malomban.

2024. Május 09. 09:00, csütörtök | Helyi

FEJBE LŐTTE FŐNÖKÉT

Egy férfi fegyverrel vetett véget egy másik életének Komádiban, miután vitába keveredtek - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.