Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2022. Január 30. 06:45, vasárnap | Helyi

VADAK TÉLI ETETÉSE

VADAK TÉLI ETETÉSE

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság 26.180 ha területtel Magyarország legnagyobb apróvadas vadászterülete, melyen 6 fő hivatásos vadász és 84 sportvadász tag végez aktív vadgazdálkodási tevékenységet.

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság 26.180 ha területtel Magyarország legnagyobb apróvadas vadászterülete, melyen 6 fő hivatásos vadász és 84 sportvadász tag végez aktív vadgazdálkodási tevékenységet.

Az elmúlt évben a csapadékhiányos időszakok következtében fellépő, tartós vízhiány jelentős terméskiesést okozott a mezőgazdaságnak, ami hátrányosan érintette a terület vadeltartó képességét és megviselte az őz-, valamint az apróvad állományt is, károkat okozva a természetes szaporulatban és a trófeák minőségében egyaránt.

A Vadásztársaság aktív tagjaiként, F. Kovács Sándor úrral, a Nagykunság és a Tisza-tó megyei részének országgyűlési képviselőjével, Tisza-tavi miniszteri biztossal, valamint Hubai Imre Csabával, a Vadásztársaság elnökével, Tömöry Zoltán fővadásszal, Herczeg Gábor és Szűcs Attila hivatásos vadászokkal karcagi vadetető közül, a Kunlaposi határrészen lévőkbe helyeztek ki szálas- és abraktakarmányokat, kukoricát, zabot, lucernaszénát, káposztaféléket és takarmánysót, ezzel is segítve a Vadásztársaság területén folyó szakmai munkát, az itt élő őzek és apróvadak áttelelését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 07:00, csütörtök | Helyi

VASTAPSSAL ZÁRULT A NÉPTÁNCGÁLA

Népzenétől volt hangos a Déryné Kulturális Központ a XXIV. Györffy Néptánc Gálán.

2024. Május 22. 14:00, szerda | Helyi

SZÉKKEL TÁMADT TANÁRÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a 17 éves fiatalemberrel szemben, aki 9. osztályos tanulóként a tanórán székkel támadt tanárára.

2024. Május 22. 13:00, szerda | Helyi

FELKÉSZÜLTEN KEZDTÉK MEG AZ ÉRETTSÉGIT

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint idén 1161 vizsgahelyszínen több mint 112 700-an érettségiznek a diákok. A karcagi középiskolákban is lezajlott már az érettségi vizsgák egy része.

2024. Május 22. 07:00, szerda | Helyi

TAPÉTAVÁGÓVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

Letartóztatásban a szomszédja nyakát tapétavágóval elmetszeni próbáló férfi.