Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 28. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG A KÜLÖNÖS VISSZAESŐVEL SZEMBEN

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG A KÜLÖNÖS VISSZAESŐVEL SZEMBEN

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség rablás és lopás bűntette, valamint lopás vétsége miatt emelt vádat egy 25 éves tiszaföldvári férfivel szemben,

akinek öt lopást és egy idős férfi kirablását rótta fel a vádiratában azügyészség.

A vádirat szerint a férfi2023 májusában Tiszaföldváron közterületről egy lezárt kerékpárt lopott el, júniusban egy helyi vendéglátóhelyről a bárpulton hagyott mobiltelefont tette zsebre, majd szeptemberben egy estén két családi házba is bement, az egyik helyen az ablakot is betörte egy seprűvel, de mindkét alkalommal észrevették a tulajdonosok, így elmenekült.

A férfi 2023. szeptember 3-án ismét duplázott, először kora délután bement egy tiszaföldvári lakóházba, ahol a tulajdonos éppen aludt, így onnan 49 ezer forint értékben lopott el órákat, telefont és televíziót.
Ugyanezen a napon a kora esti órákban a kerítésen át bement egy tiszaföldvári kertesház udvarára, onnan a be nem zárt bejárati ajtón keresztül a házba, ahol szembe találkozott az ott lakó, 80 éves férfival. A hívatlan vendég ekkor kétszer is arcon ütötte az idős férfit, aki a hűtőnek esett, majd őt úgy meglökte, hogy a földre zuhant. Miután az idősebb férfi felállt, az elkövető arra utasította, hogy feküdjön az ágyába, amíg pakol. A megrémült férfi a felszólításnak eleget tett, míg a másik magához vett egy 30.000 forint értékű televíziót, amellyel a kezében távozni akart a lakóházból, azonban a helyszínre érkező rendőrök őt tetten érték. Az idős férfi azonban már nem érhette meg, hogy a kirablója lakat alá kerüljön, ugyanis időközben elhunyt.
Azügyészséga már büntetett, különös visszaeső férfival szemben letöltendő fegyházbüntetés kiszabására, valamint közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában.
Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog dönteni, a férfi a döntést letartóztatásban várja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.