Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2023. Május 25. 05:02, csütörtök | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG AZ ÓVODÁS KISLÁNYT BUSZBAN FELEJTŐ SOFŐR ELLEN

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG AZ ÓVODÁS KISLÁNYT BUSZBAN FELEJTŐ SOFŐR ELLEN

A vád: halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége.
Megrázó téma következik.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal az 57 éves kunhegyesi férfivel szemben, aki 2022 júniusában egy gyermekeket szállító kisbusz sofőrjeként a gépjárműben hagyott egy négy éves kislányt, aki mire rátaláltak, már ájult volt, és hiába szállították azonnal kórházba, pár nap múlva életét vesztette.

A vádirat szerint a férfi megbízási szerződés alapján szállított gyermekeket a környező településekről a Tomajmonostora településen található oktatási intézményekbe.

2022. június 7-én, 7 óra 30 perckor a vádlott Tiszaderzsen vette fel a négyéves kislányt az autóbuszra azért, hogy őt a tomajmonostorai óvodába vigye.

A sofőr az autóbusszal Tomajmonostorára közlekedett, ahol az általános iskolánál az autóbuszról leszálltak az ott tanuló gyermekek, majd a vádlott ezután nem állt meg az óvoda előtt, hanem az autóbuszon
akkor már egyedüli utasként utazó kiskorú sértettel Tomajmonostorán, egy közterületen lévő, fedetlen parkolóba hajtott.

A sofőr 8 óra tájban csukott ajtókkal és ablakokkal, lezáratlan állapotban elhagyta az autóbuszt anélkül, hogy az utasteret kellő alapossággal átvizsgálta volna, így nem vette észre, hogy a
négyéves kislány még az autóbusz utasterében tartózkodik.

Az autóbuszban a levegő hőmérséklete a nap folyamán felforrósodott, és a levegőtlenné vált, zárt térben az óvodás kislány eszméletét vesztette. Amikor 14 óra 45 perc körül rátaláltak a
vezető ülés mögötti második üléssoron fekvő gyermekre, az autóbuszban már több mint 50 °C volt.

Az autóbuszban eltöltött idő alatt a gyermeknél a szélsőséges meleg miatt hőguta, és többszervi elégtelenség alakult ki, melyek következtében – a szakszerű orvosi ellátás ellenére – 2022.
június 10-én elhunyt.

A férfi azáltal, hogy a rendelkezésére bocsátott utaslista alapján nem győződött meg arról, hogy kit és hova kell szállítania, továbbá a szállítás befejezésekor nem ellenőrizte kellő gondossággal
azt, hogy tartózkodik-e még valaki az autóbusz utasterében, gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki a gyermek életét, és mulasztásainak következtében vesztette életét a kiskorú.

Az ügyészség a férfivel szemben fogházban letöltendő szabadságvesztésre, valamint a személyszállítói tevékenységtől – mint foglalkozástól – történő eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság fog dönteni.


Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 20:12, hétfő | Helyi

Karcagon járt a Mikulás

A Városháza előtt sokan várták a Mikulás érkezését, hogy aztán egy-egy közös fotót készíthessenek vele.

2023. December 04. 14:36, hétfő | Helyi

ÁLLÁSAJÁNLATOK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2023. December 04. 05:01, hétfő | Helyi

A VÍZKÉSZLETEK NÖVELÉSÉN A HANGSÚLY

A klímaváltozás káros következményeinek mérséklése a legfőbb célja az Európai Unió és hazánk 530 millió forintos támogatásával megvalósuló projektnek.

2023. December 04. 05:00, hétfő | Helyi

HOMÁLYOSAN EMLÉKEZTEK A TANÚK

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal 47 éves karcagi férfivel szemben, aki egy ütéssel ölte meg idős áldozatát a karcagi kocsma előtt.