Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2023. Május 25. 05:02, csütörtök | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG AZ ÓVODÁS KISLÁNYT BUSZBAN FELEJTŐ SOFŐR ELLEN

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG AZ ÓVODÁS KISLÁNYT BUSZBAN FELEJTŐ SOFŐR ELLEN

A vád: halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége.
Megrázó téma következik.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal az 57 éves kunhegyesi férfivel szemben, aki 2022 júniusában egy gyermekeket szállító kisbusz sofőrjeként a gépjárműben hagyott egy négy éves kislányt, aki mire rátaláltak, már ájult volt, és hiába szállították azonnal kórházba, pár nap múlva életét vesztette.

A vádirat szerint a férfi megbízási szerződés alapján szállított gyermekeket a környező településekről a Tomajmonostora településen található oktatási intézményekbe.

2022. június 7-én, 7 óra 30 perckor a vádlott Tiszaderzsen vette fel a négyéves kislányt az autóbuszra azért, hogy őt a tomajmonostorai óvodába vigye.

A sofőr az autóbusszal Tomajmonostorára közlekedett, ahol az általános iskolánál az autóbuszról leszálltak az ott tanuló gyermekek, majd a vádlott ezután nem állt meg az óvoda előtt, hanem az autóbuszon
akkor már egyedüli utasként utazó kiskorú sértettel Tomajmonostorán, egy közterületen lévő, fedetlen parkolóba hajtott.

A sofőr 8 óra tájban csukott ajtókkal és ablakokkal, lezáratlan állapotban elhagyta az autóbuszt anélkül, hogy az utasteret kellő alapossággal átvizsgálta volna, így nem vette észre, hogy a
négyéves kislány még az autóbusz utasterében tartózkodik.

Az autóbuszban a levegő hőmérséklete a nap folyamán felforrósodott, és a levegőtlenné vált, zárt térben az óvodás kislány eszméletét vesztette. Amikor 14 óra 45 perc körül rátaláltak a
vezető ülés mögötti második üléssoron fekvő gyermekre, az autóbuszban már több mint 50 °C volt.

Az autóbuszban eltöltött idő alatt a gyermeknél a szélsőséges meleg miatt hőguta, és többszervi elégtelenség alakult ki, melyek következtében – a szakszerű orvosi ellátás ellenére – 2022.
június 10-én elhunyt.

A férfi azáltal, hogy a rendelkezésére bocsátott utaslista alapján nem győződött meg arról, hogy kit és hova kell szállítania, továbbá a szállítás befejezésekor nem ellenőrizte kellő gondossággal
azt, hogy tartózkodik-e még valaki az autóbusz utasterében, gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki a gyermek életét, és mulasztásainak következtében vesztette életét a kiskorú.

Az ügyészség a férfivel szemben fogházban letöltendő szabadságvesztésre, valamint a személyszállítói tevékenységtől – mint foglalkozástól – történő eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság fog dönteni.


Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 05:01, péntek | Helyi

ESŐS VOLT A MÁJUS

A május az egyik legcsapadékosabb hónap a sokéves átlag alapján, országos átlagban 60 mm körüli átlagos csapadékkal. Az idei csapadékos május nagyon jót tett a mezőgazdaságnak. Domján Sándor főmérnökkel beszélgetünk.

2023. Június 02. 05:00, péntek | Helyi

KATOLIKUS SZENTMISE

Misére várták a híveket a Katolikus Templomba.

2023. Június 01. 15:57, csütörtök | Helyi

Legyél Te is szívbajnok!

A „Legyél Te is szívbajnok! - Karcag címmel tartott rendezvényen részt vett Beck Mónika Magyarország Szív Nagykövete, a program megálmodója, Dr. Juhász Zsuzsanna gyermekorvos, mint helyi szervező és a kórház vezetői.

2023. Június 01. 15:04, csütörtök | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből