Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 10. 15:08, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Vádat emeltek egy prostituált meggyilkolása miatt egy szabolcsi férfi ellen

Vádat emeltek egy prostituált meggyilkolása miatt egy szabolcsi férfi ellen

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerint 2018-ban megölt egy prostituáltat, pár nap múlva pedig egy rablás során életveszélyesen megsebesített egy bolti eladót

- közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel. Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, az ügyészség nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés, kifosztás és lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádirat szerint a 40-es éveiben járó vádlott 2017 elején elvesztette az állását, anyagi gondokkal küszködött, ezt azonban titkolta a vele élő édesapja elől. Naponta elindult otthonról, mintha munkába menne, ilyenkor a megyében autózott, gépkocsijában olvasgatott és több prostituált szolgáltatását is igénybe vette.

A férfi 2018. november 16-án az egyik kisvárdai áruház parkolójában leszólított egy prostituáltat, majd autóval egy közeli földútra mentek. Vitatkozni kezdtek, ekkor a vádlott egy konyhakéssel többször mellkason és fejen szúrta a nőt, aki a helyszínen meghalt. Elvette a nő pénzét, a holttestét fóliába csomagolva az autó csomagtartójába tette és a lakására vitte.

A rendőrök tíz nap múlva találták meg a holttestet a csomagtartóban.

Martossy György kitért arra: a vádlott 2018. november 22-én az egyik nyíregyházi ruházati butikból akart pénzt szerezni. Egy engedély nélkül tartott pisztollyal leütötte az eladót, késével pedig többször megszúrta a nő hasát és combját. Ekkor ért a bolt elé egy férfi, aki a kirakatot verve elriasztotta a támadót.

A vádlottat másnap a lakásán fogták el, őrizetbe vették, majd letartóztatták. Az eladónő életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg, gyógyulása két hónapig tartott - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Kék hírek

RABLÁS MIATT HÁRMAN ŐRIZETBEN

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

2024. Április 16. 18:26, kedd | Kék hírek

TÍZ DÍLER RENDŐRKÉZEN

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

2024. Április 16. 08:36, kedd | Kék hírek

Hírek JNSZ vármegyéből

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 5 körözött személyt fogtak, és 2 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség