Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 29. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

VÁDEMELÉS

VÁDEMELÉS

A Jászberényi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy Jászapátiban élő férfi ellen.

A vádirat szerint a 27 éves férfi 2021. szeptember 6-án délelőtt, Jászapáti központi buszpályaudvarán, ittasan odasétált egy padon ülő fiatal férfihez (18 éves) és ellentmondást nem tűrő hangnemben cigarettát kért tőle. A vádlott kapott két szál cigarettát. Az egyikre nyomban rá is gyújtott, majd közölte a sértettel, hogy: „két választásod van, vagy bevédelek, vagy letérdelsz előttem”. Eközben, azért, hogy fenyegetésének nyomatékot adjon, a sértett számára is jól láthatóan, egy 17 centiméter hosszúságú, hegyes üvegdarabot tartott a kezében. A sértett ijedtében felkelt a padról, arrébb ment, s telefonon segítséget kért. A vádlott ezalatt felkapta a padról a fiú bluetooth hangszóróját, majd az élet kioltására is alkalmas üvegdarabot marokra fogva, odaszólt neki: „gyere a hangszóródért, ha szeretnéd, vedd csak el”.

A sértett azonban helyesen reagált, látva a vádlott agresszív magatartását, nem próbálta visszaszerezni a hangszórót, hanem hagyta, hogy az elkövető magával vigye azt.

A sértett bejelentése alapján időben intézkedő rendőrök a helyszín közelében eljárás alá vonták az elkövetőt, lefoglalták a 35.000 forintos bluetooth hangszórót, és visszaadták azt a sértettnek.

A járási ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró 2021. szeptember 8-án letartóztatta az elkövetőt, aki jelenleg is fogvatartásban várja a bírósági eljárást, az előkészítő ülést.

A járási ügyészség vádiratában fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabását, s közügyek gyakorlásától való eltiltást indítványozott. Az ügyészség – arra az estre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését – azt indítványozta, hogy a bíróság 6 év 6 hónapban állapítsa meg a fegyházbüntetés időtartamát.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni.

Tisztelettel:

Dr. Nagy Lajos

csoportvezető ügyész

sajtószóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 09:30, péntek | Helyi

EMELKEDNEK A FÜRDŐBELÉPŐK

Éledezik a berekfürdői strand. A főszezon ugyan még messze, a drágulás viszont már megérkezett.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.