Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Március 26. 19:59, szombat | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

VÁDEMELÉS

VÁDEMELÉS

A Szolnoki Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy debreceni nő ellen.

A vádirat szerint a 65 éves nő 2021. május 14-én reggel, munkába sietve, személygépkocsival Karcag belvárosában, a Püspökladányi út és a Kálvin út kereszteződéséhez érve, a STOP tábla ellenére nem állt meg, hanem 30 km/óra sebességgel behaladt az útkereszteződésbe. Ugyanakkor, figyelmetlensége folytán, nem is vette észre a neki balról érkező kerékpárost, aki a csomagtartón szállította 9 éves kisfiát. Az ütközés bekövetkezett, a kerékpáros és gyermeke a gépkocsi motorháztetőjére, majd onnan az aszfaltozott úttestre zuhant.

A baleset folytán a kerékpáros hölgynek 8 napon túl gyógyuló, gyermekének pedig maradandó fogyatékosságot is eredményező súlyos sérülései keletkeztek.

Az ügyben a balesetet okozó nő közvetítői eljárás lefolytatását kezdeményezte.

Az ügyészség álláspontja szerint a közvetítői eljárás lefolytatása ellentétes lett volna a büntetéskiszabási célokkal, ezért a nő kezdeményezését elutasította, s vádat emelt ellene annak érdekében, hogy a bíróság pénzbüntetés kiszabásán túl tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől, mert veszélyt jelent az utakon közlekedőkre.

Az ügy a Karcagi Járásbíróság előtt folytatódik.

Dr. Nagy Lajos csoportvezető ügyész, sajtószóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.