Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Július 29. 19:07, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

VÁDEMELÉS

VÁDEMELÉS

Három kiskorú gyermekkel a hátsó ülésen, vezetői engedély nélkül, ittasan okozott balesetet

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és járművezetés az eltiltás hatály alatt vétsége miatt emelt vádat azzal a kunhegyesi lakhelyű férfivel szemben, aki 2020 augusztusában, Karcag külterületén ittas állapotban, járművezetői engedély nélkül, a megengedett sebességet jóval túllépve a hátsó ülésen három kiskorú gyermekkel vezette személygépkocsiját, mellyel balesetet okozott, és a személyégkocsiban utazó gyermekek közül egy súlyos testi sértésülést is szenvedett.

A vádirat szerint az 42 éves férfi 2021. augusztus 7. napján dél körül, Karcag lakott területén kívül ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve, mintegy 120-135 km/h sebességgel közlekedett Kunmadaras irányába. A személygépkocsiban rajta kívül négyen utaztak, a hátsó ülésen három kiskorú gyermek, elől egy felnőtt ült. A vádlott és a mellette utazó személy biztonsági övet használtak, azonban a hátsó ülésen utazó kiskorú gyermekek közül csupán a bal oldalon ülő gyermek volt biztonsági övvel rögzítve.

A vádlott az ittasága miatti figyelmetlensége miatt lehaladt az út jobb oldali útpadkájára, melyet balra kormányzással igyekezett korrigálni, ekkor azonban a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba érkezett vissza, mire 110-115 km/h órás sebességgel haladva egy intenzív jobbra kormányzásba kezdett, melynek következtében a személygépkocsi az úttesten sodródni kezdett és a jobb oldali útpadkán keresztül az útárokba csapódott. Az ütközés hatására mind a hossztengelye, mind az erre merőleges tengelye körül is átfordult, majd ismét az árok aljának ütközött, ott még tovább csúszott, és a jobb oldalára dőlve állt meg.

Az első ütközés során a hátsó ülésen középen utazó gyermek a hátsó szélvédőn kizuhant, az útpadkára esett, és a bal oldali combcsontjának 8 napon túl gyógyuló törése mellett testszerte számtalan hámhorzsolásos, zúzódásos sérülést szenvedett. A második ütközés során a jobb hátsó ülésen utazó gyermek is kizuhant a személygépkocsiból, ő is az útpadkára esett, neki is több zúzódásos és hámhorzsolásos sérülése keletkezett, melyek azonban 8 napon belül gyógyulnak. A személygépkocsiban maradt harmadik gyermeken enyhébb zúzódásos sérülések keletkeztek, míg a vádlott és mellette az első ülésen utazó személy is könnyebb – 8 napon belül gyógyuló – sérülésekkel szállt ki a személygépkocsiból.

A vádlott többször volt már büntetve, jelenleg más bűncselekmény miatt is folyik vele szemben büntetőeljárás és a bűncselekmény elkövetésekor járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést, közügyek gyakorlásától valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott a vádiratában.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog dönteni.

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikátorai korábban a következő linken megtekinthető tájékoztatást adták:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/hirek-jasz-nagykun-szolnok-megyebol-2802

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.