Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 08. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Vádemelés a mézhamisítókkal szemben

Vádemelés a mézhamisítókkal szemben

Mézhamisítók ügyében zárta le a napokban a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), és küldte meg az iratokat az ügyészségnek.

 

Az ügyben két embert hallgattak ki, akik közel másfél millió forint értékben hoztak forgalomba rossz minőségű mézet.

Rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntett, valamint más bűncselekmények miatt indított nyomozást zártak le a napokban az NNI munkatársai.

Az eljárás során - amit laboratóriumi vizsgálatok is alátámasztottak -, fény derült arra, hogy 2008 júniusától olyan méz került egy multinacionális cég polcaira, ami nem felelt meg a Magyar Élelmiszerkönyvben foglalt előírásoknak. Két cég és egy egyéni vállalkozó tevékenységét vizsgálták meg, és két embert hallgattak ki gyanúsítottként, akik közel másfél millió forint értékben hoztak forgalomba hamis mézet.

Az NNI lezárta a nyomozást, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. (rá)

HavariaPress

Címkék: méz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:07, péntek | Kék hírek

SE PÉNZ, SE TERMÉK

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Kék hírek

RABLÁS MIATT HÁRMAN ŐRIZETBEN

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

2024. Április 16. 18:26, kedd | Kék hírek

TÍZ DÍLER RENDŐRKÉZEN

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.