Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 19. 05:02, szerda | Helyi

VÁDEMELÉS A SZOLNOKI GYILKOSSÁGI ÜGYBEN

VÁDEMELÉS A SZOLNOKI GYILKOSSÁGI ÜGYBEN

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette, kifosztás bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy 31 éves férfivel és egy 40 éves nővel szemben.

A vádlottakSzolnokon, 2022 májusában olyan súlyosan bántalmaztak a saját otthonában egy 82 éves férfit, hogy az a bántalmazást követően a kórházban 5 nap múlva elhunyt.

Felkavaró tudósítás következik.

A vádirat szerint a 31 éves férfi és a 40 éves nő 2022. május 18-án 23 óra körüli időben – a férfi javaslatára – bementek a sértett férfi szolnoki lakóházába.
Az ott lakó idős férfi észrevette az érkezésüket, és el akarta küldeni őket, mire szóváltásba kerültek, és a 31 éves férfi elkezdte ököllel ütni az idősebb férfit, aki emiatt a földre esett, majd ezután is testszerte ököllel tovább ütlegelte, fojtogatta és rugdosta, miközben a nő társa is két alkalommal megrúgta az idős férfit. A férfi még a társa felszólítására sem hagyta abba az idős férfi brutális bántalmazását.

A férfi miután végül abbahagyta a bántalmazást, pénzt keresve átkutatta az ájult férfi ruházatát, de értéket nem talált, így a lakásból a nő társát követően ő is távozott.
Miután a bántalmazott férfi magához tért, a három házzal odébb lévő másik lakóháza irányába indult, ahol azonban ismét eszméletét vesztette, itt talált rá két nap múlva a szomszédja az udvaron, és ekkor hívott hozzá segítséget.

A bántalmazott férfi a cselekmény során testszerte számos csonttörést, valamint a tüdő közvetlenül életveszélyes sérülését szenvedte el, és a bántalmazással összefüggésben kialakult bal oldali súlyos tüdőgyulladás szövődményei miatt 2022. május 23-án elhalálozott.

Az ügyészség a vádiratában – a többszörös, különös visszaeső – büntetett férfivel szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés, míg nő társával szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására, illetve mindkettőjükkel szemben közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt. Az ügyészég indítványozta továbbá, hogy a bíróság a férfi esetében állapítsa meg, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni, a döntést a férfi letartóztatásban, míg a nő bűnügyi felügyeletben várja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.