Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Február 04. 05:30, péntek | Helyi

VAKCINAKUTATÁSSAL CSALT KI PÉNZT A NŐ

VAKCINAKUTATÁSSAL CSALT KI PÉNZT A NŐ

Csalás miatt emeltek vádat a tószegi nő ellen, aki Covid elleni vakcinát fejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát .

A Szolnoki Járási Ügyészség csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a tószegi nővel szemben, aki 2020 novemberében, Szolnokon, azzal a hamis indokkal kért kölcsönt két helybéli férfitől, hogy a pénzt kutatóorvosi tevékenységére, egy COVID-19 vírus elleni vakcina kifejlesztésére fogja fordítani.

A vádirat szerint a 31 éves nő 2020 novemberében, Szolnokon, megismerkedett két férfivel, akiknek kutatóorvosként mutatkozott be, s valótlanul azt állította, hogy egy COVID-19 vírus elleni vakcina elkészítésén dolgozik, a fejlesztés már végső fázisában van, de annak befejezéshez pénzre lenne szüksége. Az orvosi végzettséggel nem rendelkező nő oly hitelesen adta elő kérését, hogy a két férfi, abban bízva, hogy a pénz jó célt szolgál, kölcsön adott neki összesen 3.700.000 forintot.

A valós, kizárólag a pénz megszerzésére irányuló szándékát álcázó nő írásba foglalt szerződésben vállalta, hogy a vakcina fejlesztésre kapott kölcsönt 2021. február végéig visszafizeti a két férfinek, de ígéretét a határidő lejártát hónapokkal követően sem teljesítette. A két férfi végül 2021 júliusában felszólító levélben kérte a pénz visszafizetését. A nő igyekezett továbbra is fenntartani annak látszatát, hogy kutatóorvos, s szándékában áll a kölcsön visszafizetése, de e-mailjeiben, s egy hamis banki bizonylat bemutatásával csak hitegette a sértetteket, pénzüket azonban nem adta vissza.

A járási ügyészség vádiratában – mivel a büntetlen előéletű nő a büntetőeljárás megindítását követően megtérítette a kárt – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.