Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Január 30. 08:26, szombat | Helyi

Változások az adózásban

Változások az adózásban

Január 1-től több, helyi adóztatást érintő jogszabály-módosítás lépett hatályba, mely jelentősen megváltoztatja az érintett adónemek esetében az adóztatás eddigi gyakorlatát

Az adóalanyok 2021. január 1-jétől kizárólag az állami adó- és vámhatósághoz nyújthatják be a helyi iparűzési adó bevallásokat, javításokat és önellenőrzéseket.

Az Elektronikus Önkormányzati Portálról törlésre kerültek az eddig alkalmazott nyomtatványok. A jövőben az új nyomtatványok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ( t o v á b b i a k b a n : N A V ) h o n l a p j á n (https://www.nav.gov.hu/) lesznek ÁNYK formátumban fellelhetők.
Kizárólag az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemély iparűzési adóalany (vállalkozó) az iparűzési adóbevallási nyomtatványt papíralapon is benyújthatja, tekintve, hogy e minőségében nem kötelezhető elektronikus kapcsolattartásra.

Amennyiben a magánszemély vállalkozó a papíralapú bevallás-benyújtást választja, akkor azt az önkormányzati adóhatósághoz teheti meg.Fontos, hogy maga az iparűzési adóbevallás feldolgozása, esetleges javítása az önkormányzati adóhatóságnál történik, és az adófizetést is változatlanul az önkormányzat 11745145-15410072-0354000 Helyi iparűzési adó beszedési számlájára kell megtenni.

Címkék: adózás, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.