Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. Január 21. 17:59, hétfő | Helyi

VÁLTOZÁSOK LESZNEK A TISZA TAVI HORGÁSZRENDBEN

VÁLTOZÁSOK LESZNEK A TISZA TAVI HORGÁSZRENDBEN

Karcag és térségéből több ezren is járnak horgászni a Tisza tóra.

A korábbi horgászrendhez képest néhány pontban módosítás történt, melyek előzetesen, nyilvános fórumokon és a Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetségének küldötteivel kerültek egyeztetésre.

FELNŐTTEK ÉS 65 ÉV FÖLÖTTIEK RÉSZÉRE:
A területi jegy birtokában a darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 3 db tartható meg, egy halfajból azonban legfeljebb 2 db (pl.: 2 db ponty és 1 db compó, vagy 2 db süllő és 1 db kősüllő). Valamint a darabszám-korlátozással védett halakból (csuka, süllő, kősüllő, balin, sügér, márna, ponty, compó, harcsa, menyhal) horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 7 darab hal tartható meg.
KORLÁTOZOTT ÉS IFJÚSÁGI HORGÁSZATI JOGOSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐK RÉSZÉRE:
A területi jegy birtokában, a darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 2 db tartható meg, egy halfajból azonban legfeljebb 1 db (pl.: 1 db ponty és 1 db compó, vagy 1 db süllő és 1 db csuka). Valamint a darabszám-korlátozással védett halakból (csuka, süllő, kősüllő, balin, sügér, márna, ponty, compó, harcsa, menyhal) horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 7 darab hal tartható meg.
GYERMEKEK RÉSZÉRE:
A darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 1 darabot tarthat meg. Valamint a darabszám-korlátozással védett halakból (csuka, süllő, kősüllő, balin, sügér, márna, ponty, compó, harcsa, menyhal) horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 3 darab hal tartható meg.
TURISTÁK RÉSZÉRE:
A területi jegy birtokában a darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 2 db tartható meg (pl.: 1 db ponty és 1 db harcsa, vagy 2 db csuka). Valamint a darabszám-korlátozással védett halakból (csuka, süllő, kősüllő, balin, sügér, márna, ponty, compó, harcsa, menyhal) horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 7 darab hal tartható meg.
MÓDOSULT A HORGÁSZREND 7. PONTJA IS:
Szaporodó kíméleti terület a Tisza-tó gátjának a rábolyi szakaszán a 12/8-as töltéskilométere az Eger-pataknak a Négyes és Borsodivánka községeket összekötő közúti hídja, a tiszavalki kikötő, valamint a Nyárád-ér jobb partja, a Nyárád-ér és Eger-patak összefolyása, az Eger-patak bal partja és a Vak-Eger-vize felső torkolata által határolt terület. Itt március 1. és június 15. között mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos.
ILLETVE A 9. PONT:
A kiskörei téli kikötő területén, valamint a duzzasztómű felvizén 300 m hosszan, továbbá az öblítőcsatornák, Aponyháti-csatorna és a Kis-Tisza szabályozó műtárgyainak 50 m-es körzetén belül tilos horgászni és behorgászni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 12:07, péntek | Helyi

ELBÚCSÚZTAK A GIMIS DIÁKOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium végzős tanulói vettek búcsút a gimnáziumtól.

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...