Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Június 27. 20:01, csütörtök | Helyi

Városismereti séták

Városismereti séták

Idén nyáron is folytatódnak a városismereti séták. Első állomásaként a Nefag Zrt. Apavári vendégházát és a hozzátartozó erdőt is megnézték a karcagi nyugdíjasok Pánti Ildikó önkormányzati képviselő szervezésében.

Mint Pánti Ildikó elmondta, ezek avárosismeretiséták azért is fontosak, mert itt élünk, itt megyünk el ezen régi épületek előtt és sokan még a nyugdíjasok közül sem látták belülről ezeket.
A séták alkalmából szakavatott idegenvezetéssel ismerkedhetnek meg a résztvevők a város nevezetességeivel, értékeivel.
Az idei helyszíneket a lakosok kéréseinek figyelembe vételével állította össze Pánti Ildikó, így júliusban megnézik az új rendőrségi palotát Teleki Zoltán kapitány kalauzolásában és még nyáron az Agrosprint üzemét is.
Az apavári kiránduláson Elek György helytörténeti kutató szólt a városrész történetéről, a Nefag Zrt.-t pedig Patkó Gyula erdész mutatta be.
A cég több mint 65 éve alakult, több mint 31.000 hektár állami tulajdonú erdőterület vagyonkezelését végzi. Gazdálkodási területe Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Pest megye déli részén található. Tevékenységüket három egység: a Szolnoki Erdészet, a Pusztavacsi Erdészet és a Monori Erdészet működése révén látják el.
Alapvető tevékenysége az erdőgazdálkodás, erdőfelújítás, vadászat és vadgazdálkodás, melyekről részletesen is szólt a szakember. Az előadás után a csoport megnézte a tavaly átadott új vendégházat és az azt körülvevő erdőben is sétált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 16:09, hétfő | Helyi

KIHASZNÁLTA JÓHISZEMŰSÉGÉT

Egy 27 éves tiszapüspöki nő több alkalommal kért pár ezer forintot az idős helybélitől. Az utolsó alkalom azonban nem várt fordulatot vett, és rablás lett a vége.

2024. Április 22. 12:29, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 22. 11:24, hétfő | Helyi

ŐRIZETBEN NYOLCRENDBELI LOPÁSÉRT

Egy tiszaföldvári férfi az elmúlt másfél hónapban hat gépkocsit tört fel a településen.

2024. Április 22. 11:23, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt