Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Június 09. 19:20, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Vásáron és interneten is árulta a kegyetlenül megcsonkított fülű kiskutyákat

Vásáron és interneten is árulta a kegyetlenül megcsonkított fülű kiskutyákat

A Jászberényi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a jászberényi férfivel szemben, aki kiskutyák füleit csonkította meg.

A vád szerint a férfi 2021-ben, Jászberényben, a közép-ázsiai juhászkutyája hat kevert fajtájú kutyakölykeinek füleit ollóval, érzéstelenítés nélkül levágta azért, mert tudomása szerint azok külleme a fajtajellegnek így felel meg.

A fülek levágása a hat kölyökkutyának különös szenvedést okozott.

A járási ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt vádiratában.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szerint 2012. január 1-je óta tartalmazza azt a szabályt, hogy az állaton küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy későbbi egészségkárosodásának megelőzése céljából történő sebészeti beavatkozás - az ivartalanítás, valamint e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott további beavatkozás kivételével - nem végezhető.

A mellékelt fotót az ügyben a feljelentő csatolta a nyomozó hatóság részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.