Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 10. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vascsővel támadt az idős asszonyra, majd megerőszakolta

Vascsővel támadt az idős asszonyra, majd megerőszakolta

A másodfokú ítélet szerint a leghamarabb 2047-ben, vagyis a tette után 30 évvel bocsátható feltételes szabadságra az a férfi, aki első fokon még tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kapott,

mert egy vascsővel halálra vert egy idős nőt 2017-ben egy Pest megyei községben - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi élelmiszert akart szerezni, ezért 2017 októberében egy hajnalban behatolt a gondozásra szoruló és egyedül élő 88 éves asszony házába. Egy magával vitt vascsővel ütlegelte az ágyban fekvő sértettet, valamint szexuálisan bántalmazta.

A nő a helyszínen meghalt. Támadója visszatért a munkásszállásra, ahol reggel többeknek beszámolt tettéről, ezért fiatalkorú munkatársa megkísérelte elégetni az elkövetéskor használt ruháját.

A Budapest Környéki Törvényszék 2020 januárjában hirdetett elsőfokú ítéletet az emberölés és bűnpártolás miatt indult büntetőügyben. Az akkor 24 éves elkövetőt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre, míg bűnpártoló, fiatalkorú bűntársát 1 év 6 hónap fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott büntetések helyben hagyását kezdeményezte.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletével az idősebbik elkövető esetében a nyereségvágyból történt elkövetést mellőzte a minősítésből, és úgy rendelkezett, hogy a többszörös visszaeső az életfogytig tartó szabadságvesztésből 30 év elteltével, vagyis 2047-ben - 54 éves korában - bocsátható leghamarabb feltételes szabadságra.

A fiatalabb elkövető büntetését 250 napi tétel, napi tételenként ezer forint pénzbüntetésre enyhítették - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.