Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 24. 05:01, péntek | Helyi

VÉGET ÉRT A CSALÁDI DROGBIZNISZ

VÉGET ÉRT A CSALÁDI DROGBIZNISZ

A Nemzeti Nyomozó Iroda miskolci egysége több rendőri szerv bevonásával nagyszabású akció keretében fogta el egy kábítószer-kereskedő szolnoki bűnbanda tagjait.

Vagyonvisszaszerzési eljárás keretében több mint 130 millió forintnyi vagyont zároltak. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci osztálya tavaly év végén indított nyomozást egy szolnoki családdal szemben, miután felmerült, hogy drogkereskedéssel foglalkozhatnak.
A gyanú beigazolódott, miután több bizonyíték támasztotta alá, hogy Szolnokon rendszeresen adnak el szerhasználóknak a köreikben csak kristályként ismert anyagot. A fogyasztókkal szemben különböző kapitányságokon folynak eljárások.

Az alapvetően rokoni szálakra épülő drogbanda ellen november elejére állt össze annyi terhelő adat, hogy elfogásukra nagyszabású akciót szervezett a KR NNI miskolci egysége több szerv bevonásával. A november 7-ei akcióban az NNI több osztályán kívül a KR bevetési egysége és rendészeti állománya, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői és nyomozói, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályainak munkatársai is részt vettek. Hajnalban egyszerre ébresztették mind a nyolc elkövetőt. A hozzájuk tartozó lakásokban és épületekben kutatásokat hajtottak végre. Ennek során összesen bruttó 4 kilogramm kábítószert foglaltak le. Ebből 3 zacskónyi anyagot éppen akkor vitt oda egy csomagküldő cég futára, miközben a rendőri intézkedés zajlott. Az ott lakó férfi nem is tagadta, hogy neki érkezett a küldemény.

A nyomozók a szolnoki család tagjait – a 46 éves apát, 25 és 21 éves fiát, valamint 48 éves bátyját – jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság el is rendelt.
A további négy elfogott személy közül hármat kábítószer birtoklásával gyanúsítottak meg a nyomozók, míg a család ötödik tagját kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével.

Az NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal nyomozói vagyonvisszaszerzési eljárás keretében a családtagoktól összesen több mint 130 millió forint értékben foglaltak le és zároltak különböző vagyontárgyakat. Ezek között volt nagy értékű autó, ingatlan, ékszer, elektronikai cikk, pénz, de még kriptovaluta is. Az egyik gyanúsított telefonjának átvizsgálása során ugyanis a nyomozók kriptoeszközök kezelésére alkalmas applikációt találtak. A férfi bitcoin tárolására használt tárcájának gyors elemzése során nyilvánvalóvá vált, hogy azon egy két hónapos időintervallumban több tízezer dolláros forgalom zajlott. A kriptoeszközöket a rendőrök úgy foglalták le, hogy az e célra létrehozott hatósági tárcába utalták át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.