Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 02. 07:44, hétfő | Helyi

29 csapat versenyzett

29 csapat versenyzett

Véget ért a Karcagon megrendezett XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Verseny 29 csapat részvételével.

Véget ért a Karcagon megrendezett XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Verseny 29 csapat részvételével.

- Karcag örömmel adott otthont egy ilyen rangos viadalnak, hiszen ezzel nemcsak a tűzoltószakma, hanem az egész ország figyelmének középpontjába is került - mondta a díjátadón, a Városháza előtt felsorakozott csapatokat köszöntve Dobos László, Karcag polgármestere, aki végtelenül büszke a karcagi tűzoltóságra, akiknek magas szintű munkáját nap mint nap látja. A tűzoltóság mindig is sokat jelentett a város lakosságának is.

- Önök mindannyian kiváló teljesítményt nyújtottak, embert próbáló követelményeknek kell megfelelniük, ez a napi munkájukban is így van, hiszen ott is mindig a maximumot kell nyújtaniuk ahhoz, hogy a polgári lakosság is elégedett és nyugodt legyen. Gratulálok minden versenyzőnek aki részt vett a versenyen az kemény legény, azt kívánom, hogy a hivatástudat nagyon mély és magas legyen Önökben és legyen ehhez erejük és egészségük - kívánta a városvezető.

A II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőt a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság, a XII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőt pedig a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte meg, így egy évig ők őrzik a vándorserleget is. Az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok csapatversenyében a tiszakécskei önkormányzati tűzoltó-parancsnokság végzett az első helyen, de több különdíjat is átadtak.

A versenyt Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese zárta, aki elmondta, hogy két éve a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte a versenyt, így került idén Jász-Nagykun-Szolnok megyébe és Karcagra a rendezés joga. A négy nap alatt az ország legkiválóbb tűzoltói versenyezésük során több olyan szituációt oldottak meg egyéniben és csapatban is, amelyekkel szolgálatuk során bármikor találkozhatnak. Karcagon eredménytől függetlenül minden induló nyertes, hiszen az egymástól eltanult szakmai fortélyokat a mindennapi munkájuk során kamatoztatni tudják majd - mondta zárszavában a dandártábornok.

F. Kovács Sándort, térségünk és városunk országgyűlési képviselőjét a versenyről kérdeztük.

- Ahogy néztem az egyéni versenyt, elmondhatom, nagyon komoly fizikai felkészültségük, edzettségük és rutinjuk volt a versenyzőknek, akik a szakmát nagyon magas szinten művelik és ehhez egy nagyon sportos életmód is kapcsolódik. Büszke voltam rá, hogy ilyenek a magyar tűzoltóink, hiszen ha bármilyen probléma van, kitűnően felkészült szakemberek vigyáznak ránk - fogalmazott a képviselő.
156 melléklet

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.