Városlista
2020. július 16, csütörtök - Valter

Hírek

2020. Március 05. 15:51, csütörtök | PR

Végre tavasz, és kinti sportok

Végre tavasz, és kinti sportok

Vége a visszaszámlálásnak, hogy elteljenek az utolsó téli napok is, végre nem kell vacogni, ha kimegyünk a szabadba.

Mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek érdemes kihasználni a jó időt márciustól - lássuk, mivel szórakoztathatjuk magunkat a szabadban!

Papírsárkány - amiből ezer féle van

Ma, amikor az internet vagy a számtalan videójáték a fiatalokat - és idősebbeket - tengernyi vizuális ingerrel csábítja, a ‘külvilág’ olykor unalmasnak tűnhet. Néha nehéz megmagyarázni a gyerekeknek, hogy miért jó egy erdőszélen tölteni a délutánt. Viszont ha van egy kis szél, és előkerül a papírsárkány, mindenki belelkesedik.
Párezer forintért már profin röptethető példányokat szerezhetünk be bármelyik szupermarketben vagy papír-, játékboltban.
Ha valaki beleszeret a műfajba, profibb változatokat is beszerezhet, vagy a kezdő sárkányát kiegészítheti farkakkal, forgó szélzsákokkal.
Ez egy olyan szórakozás, amiért kicsit ki kell mozdulni a városból, hacsak nincs a kertünk szélcsatornában. Számos olyan dombtető van, ahol a levegőmozgás garantált, és mindenki együtt játszhat a sárkányokkal.

Drón - férfias játék

Ha valahol nagy zümmögést hallunk, akkor nagy eséllyel csak egy kicsit kell körülnézni, és találunk egy apukát, aki a gyerekeinek a drón röptetését mutatja - és kissé nehezen adja ki a kezéből a távirányítót.
Szuper játék lehet a drón, a komolyabb példányokkal jó minőségű filmet is készíthetünk. Tehát ez nem annyira sport, inkább modellrepülőzéssel egybekötött filmezés. Érdemes először elsajátítani a repülő masina kezelését, mielőtt egy profi, FULL HD kamerás eszközt veszünk, amelyet már nem érdemes elveszteni.
Ritkán kerül szóba, de ajánlott figyelembe venni, hogy tömegben - például egy strandon -, vagy egy civilizációtól távoli, elvonulásra használt helyen nem annyira illik drónt röptetni, mert esélyesebb, hogy van, akit zavar a zümmögő szerkezet. Illetve ahol madarakkal ütközhet a gépünk, ott is érdemes vigyázni vele.

Ha nem megyünk ki a kapun

Persze vannak olyan napok is, hogy inkább otthon maradnánk kirándulás helyett. Egy egészen kicsi kertben is remek dolgokat lehet csinálni.
Csak egy pár ötlet: vásárolhatunk otthonra pingpongasztalt - akár kedvező áruhitelre - amely ha felhajtjuk az egyik felét, még kevesebb helyet foglal.
Remek megoldás a falra felszerelhető vagy álló kosárpalánk is. Akár egy autófelhajtónyi helyen, a garázs előtt is lehet kosarazni, persze még jobb, ha több hely van.

Ha még egyszerűbb megoldásra vágyunk, vehetünk egy pár tollasütőt, ez az ősi játék megunhatatlan. A focilabdáról, ugrókötélről nem is beszélve..
A legköltségkímélőbb megoldások egyike a frizbi, de ehhez kell annyi hely, hogy ne menjen át a játékunk mindig a szomszédba.
Bármilyen társas- vagy csapatjáték garantáltan fel fog minket dobni a kertben, a lényeg a mozgás, a vidámság és az együttlét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 11:45, kedd | PR

Megéri levegő-víz hőszivattyút választani?

Ha mostanában építkeztél, biztosan te is alaposan átgondoltad, milyen fűtés az ideális számodra.

2020. Július 14. 11:35, kedd | PR

A felületek szakértője, a betonsimító

A nyári hónapok kifejezetten ideálisak a különböző, kisebb-nagyobb építési munkák elvégzésének. Sokan önállóan, házilag állnak neki pl. sütőhelyek, kerthelyiségek kialakításának.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Június 07. 11:27, vasárnap | PR

Higiéniai óvintézkedések koronavírus járvány idején való költözéshez

Költözködni minden időben stressz, de mikor még egy világjárvány is súlyosbítja a helyzetet, akkor rémálom. Hogyan gondoskodjunk róla, hogy a lehető legsterilebben menjen a költözködés? Mutatjuk!