Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. November 16. 05:01, csütörtök | Helyi

VÉGREHAJTANDÓ SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLTÉK A KARCAGI SZAPORÍTÓT

VÉGREHAJTANDÓ SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLTÉK A KARCAGI SZAPORÍTÓT

A Szolnoki Törvényszék másodfokon – felfüggesztett helyett – 1 év 7 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a 34 éves büntetlen előéletű, kistestű kutyák tenyésztésével foglalkozó karcagi férfit.

A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A Szolnoki Törvényszék másodfokon – felfüggesztett helyett – 1 év 7 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, és 2 évre a közügyektől is eltiltotta azt a 34 éves büntetlen előéletű, kistestű kutyák tenyésztésével foglalkozó karcagi férfit, aki tevékenységének végzése során kivágatta a kutyák hangszálait.

A vádlott időközben elhunyt édesanyjával 2018., majd 2020. nyarán Karcagon, egy ismeretlen román állampolgárságú férfival műtéti úton összesen 70 db kiskutya hangszálát vágatta ki azért, hogy ne, vagy csak halkan ugassanak, így
a lakókörnyezetükben ne észleljék a nagyszámú kutya tartását.

Büntetését fogházban kell letöltenie.

A férfit tettéért a Karcagi Járásbíróság 2023. március 8-án társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 7 hónap – 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte. Ő és védője is tudomásul vette az elsőfokú bíróság ítéletét, az ügyészség azonban a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett.

A Szolnoki Törvényszék a meghozott másodfokú ítéletével az ügy jogerősen befejeződött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.