Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. December 07. 12:48, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Végtörlesztés: ezrek várnak forinthitelre

Végtörlesztés: ezrek várnak forinthitelre

Hetekig kell várniuk azoknak, akik forinthitelből szeretnének végtörleszteni.

A PSZÁF szerint az elbírálásnak nincs törvényi határideje, a végtörlesztőket viszont szorítja az idő, hiszen legfeljebb az év végéig jelenthetik be igényüket.

Az m1 Híradó úgy tudja, több ezren várnak a döntésre. A PSZÁF-hez még nem érkezett panasz ilyen ügyben, de azt mondják, kivizsgálják, ha felmerül a gyanú, hogy a bankok nem tartják be a szabályokat. A felügyelet szerint az elbírálásnak nincs törvényi határideje. A végtörlesztőket viszont szorítja az idő, hiszen legfeljebb az év végéig jelenthetik be igényüket. Az elmúlt egy hónapban megduplázódott a végtörlesztők száma, már csaknem 55 ezren vannak, többségük saját forrásból fizetett - írja a hirado.hu.

Nem ritka az egy hónapos várakozási idő, sőt, sok kérelmező 5-6 hete is vár arra, hogy megtudja, kaphat-e forintkölcsönt. A PSZÁF-nél azt mondták, eddig nem érkezett panasz hozzájuk, de ha valaki bejelentést tesz, és valóban szabálytalanságot találnak, megteszik a szükséges lépéseket. „Akkor a pénzügyi felügyelet a fogyasztóvédelmi jogkörében eljár és határozatot hoz, vagy intézkedik a hitelintézettel szemben. Tehát ide is érdemes fordulni, de hangsúlyozom, a hitelbírálatra magára nincs olyan határidő, hogy ennek tíz vagy tizenöt nap alatt meg kell, hogy történjen” – mondta Binder István, a PSZÁF szóvivője.

Éppen a hitelbírálat elhúzódása miatt, a legtöbben saját tartalékból vagy baráti, rokoni kölcsönből fizetik vissza adósságukat. Bár októberhez képest nőtt a forinthitelből végtörlesztők száma, még mindig csak 13 százalékuk fizetett így.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.