Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2021. November 09. 08:22, kedd | Helyi

VELÜK KEREK A VILÁG

VELÜK KEREK A VILÁG

A Velünk kerek a világ, velünk tanuld a kézilabdát - akció hatalmas lendületet és lökést adott a sportágnak. Több tízezer gyermek űzi országosan ezt a sportágat.

Sajnos a nagyobb városokban nem feltétlen csak a kézilabda az elsődleges, de Karcagon erre pozitív példa van - állítja B. Tóth János mentor, aki a Sütő Kézisulit is támogatja.
Szolnok megyében sajnos most nem dicsekedhetünk azzal, hogy élvonalbeli csapataink lennének. NB II-es csapat Túrkeve, Törökszentmiklós, Szolnok.

Zsiga Gyula keltette életre a Velünk kerek a világ, velünk tanuld a kézilabdát!, azóta ez a rendszer biztosítja a mentori hátteret a kis egyesületeknek.
Karcagon a Sütő Kézisulisok látványos eredményeket érnek el, a lányok példaértékű munkát végeznek a városban. Nagyon sok gyerek megszerette a sportágat. Mindaz, amit Karcagon tanultak induláskor, később Debrecenben, vagy más csapatoknál, azt igyekeznek átadni a gyerekeknek.

A szakember a sportág fellendülésében bízik, s abban, hogy a korosztályos képzésekbe bekerülhettek karcagi fiúk és lányok. Ez egy speciális lehetőség a kimagasló tehetségeknek a téli, tavaszi, nyári szünetekben. A tehetségprogramban nem csak a kézilabdával, hanem életmóddal, táplálkozási dolgokkal, agresszió kezeléssel, sok mindent elméleti képzéssel is foglalkoznak.

Ez a sportág is az egészséges életmódra és rendszerességre nevel, közösség kovácsoló dolog. A diákok nagy izgalommal várják a hétvégi mérkőzéseket, együtt utaznak, sírnak, együtt nevetnek. A vidéki kluboknál, így a karcaginál is nagy dolog, hogy heti rendszerességgel megmérettetnek hasonló erejű csapatokkal, s nagy arányú győzelmeket aratnak.
A kimagasló tehetségek pedig Debrecenbe, akár a Fradiba is mehetnek, ehhez Karcagon megkapnak minden alapot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 07:00, péntek | Helyi

KOMPOT ADTAK ÁT TISZADERZSEN

Kompot adtak át Tiszaderzsen, amely a gyalogos és a kerékpáros turisták szállítására is alkalmas a két part között.

2024. Május 09. 16:00, csütörtök | Helyi

KIHASZNÁLTA JÓHISZEMŰSÉGÉT

Egy 27 éves tiszapüspöki nő több alkalommal kért pár ezer forintot az idős helybélitől. Az utolsó alkalom azonban nem várt fordulatot vett, és rablás lett a vége.

2024. Május 09. 13:00, csütörtök | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RÓNAI MALOMBAN

Földközelben- Rögök között címmel nyílt meg Sztancsik József fafaragó kiállítása a Rónai Malomban.

2024. Május 09. 09:00, csütörtök | Helyi

FEJBE LŐTTE FŐNÖKÉT

Egy férfi fegyverrel vetett véget egy másik életének Komádiban, miután vitába keveredtek - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.