Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 08. 20:15, szombat | Helyi

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

Parázs hangulatú meccsen, vitatható bírói ítéletek között maradtunk alul Tiszafüreddel szemben

A megyei labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában újabb rangadó várt a karcagi csapatra, miután ezen a hétvégén a listavezető és címvédő Tiszafüred látogatott a Liget útra. Mindkét csapat jó formában várta a találkozót, és mindkét félnek égető szüksége volt a három pontra: a hazaiak szeme előtt a dobogó, a fürediek előtt a bajnoki arany képe lebegett.

A csapatok nem sokat tapogatóztak, jó iramban, mintegy 200 néző előtt vette kezdetét a mérkőzés. Az első néhány perc után a Szívós Gyulát nélkülöző karcagiak vették kézbe az irányítást, komoly helyzetet azonban sokáig nem sikerült kialakítani, a rutinos vendég védelem rendre hatástalanította a próbálkozásainkat. Először a 15. perc környékén jártunk közel a gólhoz, Székely remek indításával Erdei indulhatott meg a kapu felé, ám ziccerben Gerhátba bombázta a labdát. Hat perccel később már ő is tehetetlen volt, egy Erdeitől induló kontratámadás során Kovács László kapott labdát mintegy 40 méterre a jobb szélen, kicsit cipelte azt, majd elemi erővel kilőtte a hosszú felső sarkot. A ritkán látott bombagól megnyugtatta csapatunkat, jól semlegesítettük a potenciális gólzsákként számon tartott Benedeket és Angyal Csabát, a fürediek pedig 4-4-2-es felállásuknak köszönhetően nem tudták annyit birtokolni a labdát, amennyit szerették volna. Ennek ellenére még a szünet előtt összejött az egyenlítés Dorcsák Zoltán együttesének, a 41. percben egy karcagi pontrúgásból induló kontra végén Benedek szépen tartotta meg a labdát, majd kiugratta Angyalt, aki higgadtan bepasszolta a labdát Belényesi lába mellett a jobb alsó sarokba.

A szünetben a Karcag cserélt, Farkas helyén Hamar folytatta, a fürediek pedig a szerkezetüket alakították át a hatékonyabb foci érdekében. Dorcsák mester húzása váratlanabb volt, a második félidő elején a Tiszafüred odanyomta a KSE-t a kapuja elé, a mezőnyfölény viszont meddőnek bizonyult, helyzetekig nem jutottak el Bozsóék. Bántóan keveset volt nálunk a labda, amikor pedig megszereztük, nem tudtunk mit kezdeni vele, mindössze néhány kósza pontrúgás alkalmával jelentettünk veszélyt a kapura, ám kísérleteink rendre célt tévesztettek. A játék képe az idő múlásával sem változott, így a vendégek a 65. percben pályára küldték az ex-kisúji Pesti Zoltánt, aki aktív és lendületes játékával üde színfoltja lett a meccsnek. Végül a különbséget is ő jelentette a két csapat között, hiszen Pesti a 68. percben egy gyorsan (guruló labdából, szabálytalanul) elvégzett szabadrúgás után mintaszerű összjáték végén az üres kapuba passzolt, ezzel megfordítva a találkozót. Sajnos a folytatásban sem sikerült megújulnunk, a vendégek rutinos és taktikus játékkal őrizték az előnyüket. Az utolsó 10 percben a kapusok váltak főszereplővé, előbb Benedek lövése után Belényesi tartotta meccsben a Karcagot, majd Székely fejesét Gerhát paskolta vissza a mezőnybe egy szép vetődés után, így az eredmény már nem változott, a Tiszafüred 2:1-re legyőzte a mieinket.

A Törökszentmiklós és a Fegyvernek legyőzése után a legutóbbi 2 idény bajnokának skalpját már nem sikerült begyűjtenie a karcagi csapatnak, javítani jövő héten a harmadik helyezett Szajol ellen lehet.

Halmai Márton

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.