Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2023. Május 26. 05:00, péntek | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Csokonai Könyvtárban egy rendhagyó megemlékezés kezdődik, verset mondanak, énekelnek az önkéntes jelentkezők - tudtuk meg Szabó Péterné gyermek-könyvtárostól.

- Hatodik alkalommal rendezzük meg, Amit a szívedbe rejtesz címmel - József Attila születésnapja tiszteletére a költészet napi rendezvényt, s kifejezetten a szépkorúakat szólítjuk meg. Tavaly a Petőfi Emlékév keretében volt, ez kicsit mostanra is átnyúlik, úgyhogy egy kis meglepetéssel készülünk, énekelt Petőfi dalokat fogunk hallgatni.

- Márkus Ica magyar nóta énekes vezetésével a nótakör fellépése egy különlegesség, de többen kötetekkel a kezükben érkeznek, ők lesznek a versmondók.
- Mindenki elhozhatta a saját maga által kedvesnek tartott költeményét. Kíváncsiak vagyunk arra is miért választotta azt, tehát ha személyesen beavat bennünket ebbe, akkor ezért mindig hálás a közönség.

Nemcsak Petőfi évforduló van, hanem Csokonai is, a mi névadónk Csokonai Vitéz Mihály 250 éve született, úgyhogy vele zárnánk a mai rendezvényt, itt is lesz egy meglepetés vendégem - árulta el a könyvtáros, így minden adott egy kellemes délutánhoz a szépkorúak számára.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 05:01, péntek | Helyi

ESŐS VOLT A MÁJUS

A május az egyik legcsapadékosabb hónap a sokéves átlag alapján, országos átlagban 60 mm körüli átlagos csapadékkal. Az idei csapadékos május nagyon jót tett a mezőgazdaságnak. Domján Sándor főmérnökkel beszélgetünk.

2023. Június 02. 05:00, péntek | Helyi

KATOLIKUS SZENTMISE

Misére várták a híveket a Katolikus Templomba.

2023. Június 01. 15:57, csütörtök | Helyi

Legyél Te is szívbajnok!

A „Legyél Te is szívbajnok! - Karcag címmel tartott rendezvényen részt vett Beck Mónika Magyarország Szív Nagykövete, a program megálmodója, Dr. Juhász Zsuzsanna gyermekorvos, mint helyi szervező és a kórház vezetői.

2023. Június 01. 15:04, csütörtök | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből