Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. December 21. 05:40, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Vészhelyzetbe kerül a megyei kórház?

Vészhelyzetbe kerül a megyei kórház?

A Veszprém megyei kórházban dolgozó orvosok közel hetven százaléka ügyvédi letétbe helyezte felmondólevelét.

Az akció helyi szervezői már tájékoztatták az intézmény vezetőségét a rendkívüli helyzetről – írja szerdai Magyar Nemzet.

Néhány nappal ezelőtt az egyik osztály összes orvosa leadta a felmondólevelét – mondta a lapnak Dénes Tamás, a Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) helyi szervezetének elnöke. Az érintettekkel kötött megegyezés alapján egyelőre nem közlik, melyik osztályról hányan adták le a felmondásukat, de az alapszakmákban rendkívül magas az arány.

Az osztályvezető főorvostól a rezidensig mindenki úgy döntött: ha nem sikerül megegyezni a kormánnyal, január 1-jén aktiválják felmondásukat. Ez is mutatja, hogy nem kizárólag a fiatal rezidensek akciójáról van szó – fogalmazott az elnök. Dénes Tamás hozzátette: a felmondóleveleket gyűjtő ügyvéd tájékoztatása szerint akadnak még olyan fekvőbeteg-ellátó intézmények az országban, amelyekben ötven százalékot meghaladó az akció támogatottsága, de Veszprém az első háromban van.

Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatója és a Magyar Kórházszövetség elnöke kétkedve fogadta Dénes Tamás bejelentését. A lap kérdésére úgy fogalmazott: vészforgatókönyvet készítettek arra az esetre, ha az orvosok valóban tömegesen felmondanak. Ha szükséges, fokozatosan korlátozzák az ellátást – írja a Magyar Nemzet.

Az MNO beszámolt róla, hogy az ÁNTSZ tájékoztatást kér a kórházaktól, hogy miként készülnek a rendkívüli helyzetre, ha az orvosok január elején aktiválják felmondóleveleiket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;