Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Május 07. 05:00, szombat | Helyi

VETEMÉNYEZTEK A ÓVODÁSOK

VETEMÉNYEZTEK A ÓVODÁSOK

A Jókai úti Óvodában a Legyen neked is konyhakerted program keretében a gyerekek a héten elvetették a magokat. A programról Romhányi Sándorné tagóvoda-vezetőt kérdeztük.

Nagyon fontosnak tartják, hogy a szülők és a gyerekek maguk neveljék maguknak a palántákat kiskertjükbe - mondta az óvónő, mert a magyar földben termelt zöldségeknél gyümölcsöknél finomabb nincs az egész világon.

Ahhoz, hogy ez felnőtt korra szokássá váljon a veteményezés, már az óvodában el kell kezdeni a magok ültetését, a palánták nevelését, hogy lássák, megtanulják a gyerekek ezt a folyamatot.

Minden gyermek két kis flakonba ültetett az általa kiválasztott magokból az egyik flakont elviszi haza és otthon gondozza, a másik az óvodában marad és itt megfigyeli, ápolja.
Május végén kiültetik a palántákat a konyhakertjükbe, ami akkorra teljesen megújul az óvodában.
.
A foglalkozáson részt vett Sári Kovács Szilvia alpolgármester, A legszebb konyhakertek programigazgatója is.

Nagyon lelkesen ültették a magokat a kicsik, nagyon jó a kezdeményezés, hogy már ekkor megismerkednek az első lépésekkel, hogy felnőttként is alkalmazzák.

Az országos programra eddig 100-nál több település nevezett, s várják a magán jelentkezéseket is - mondta a programigazgató, aki szerint fontos, hogy a fiatalok az idősektől ellessék a fortélyokat, tudást, amit nem lehet internetről, könyvekből.

Az országosan eddig összegyűlt ötletekből szeretne a programigazgató egy kiadványt, ezen dolgoznak most.

Idén a környezettudatos kert a Legszebb konyhakertek program mottója, hogy környezettudatosabban próbálja mindenki művelni kertjét, melynek az elvárásait tartalmazza a program felhívása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.