Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Június 02. 09:51, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Viccből terrorcselekménnyel fenyegetőzött egy fiatal

Viccből terrorcselekménnyel fenyegetőzött egy fiatal

Felelősségre vont a Fővárosi Nyomozó Ügyészség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) egy fiatalkorút, aki az interneten viccből úgy tett, mintha merényletekre készülő terrorista lenne

– közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel. Ibolya Tibor közleménye szerint szerdán egy partnerszolgálat arról értesítette a TEK-et, hogy egy önmagát az Iszlám Államhoz kötő fiatal egy népszerű közösségi oldalon merényleteket helyezett kilátásba Németországban, Magyarországon és Japánban arab és angol nyelven, a budapesti merénylet időpontjának pünkösd hétfőt jelölte meg.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség és a Terrorelhárítási Központ péntekre azonosította a fiatalkorú magyar elkövetőt, a szombati kutatáson pedig megállapították, hogy a fenyegetés nem valós. A nyomozásban az Eurojust, az Európai Unió bűnügyi együttműködési szerve és külföldi ügyészi, felderítő szervek is segítettek.

A terrorcselekménnyel fenyegetés miatt kihallgatott gyanúsított beismerte a cselekményt.

Terrorcselekménnyel fenyegetőzni nem tréfa, hanem kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel járó bűncselekmény – hívta fel a figyelmet a fővárosi főügyész. Mivel az állami szerveknek minden fenyegetést komolyan kell venniük, akkor is bűncselekmény valósul meg, ha valaki csak színlelte, hogy terrorcselekményt kíván elkövetni – olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére