Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 15. 19:38, hétfő | Helyi

Vigyázzunk magunkra kánikula idején

Vigyázzunk magunkra kánikula idején

A nyári kánikulában vigyázzunk mert hamar leéghetünk - tanácsolja dr. Szalay Lászlóné gyógyszerész.

Ha leégtünk, hűteni kell a le bőrt, ha szükséges a karunkat, vállunkat, hátunkat is hűtsük, s a gyógyszertárban erre való spray-val is enyhíthetjük a fájdalmat.

Forróságban nagyon fontos, hogy árnyékban legyünk, fogyasszunk elegendő folyadékot, külön figyeljünk az idősekre és a kisgyermekekre mert a folyadékhiány miatt rosszullét is lehet. Sapkát, kendőt tegyünk a fejünkre, ha az utcára kimegyünk.Fontos, hogy a babakocsit ne takarjuk le egészen, épp csak a fejrészt védjük egy vékony lepellel, hogy a levegő a kicsit járja.

A napi folyadék mennyiség 2-2,5 liter legyen és kora reggel szellőztessünk, utána zárjuk be az ablakokat a forróság elől.Vizes törölközővel törölgethetjük a csuklónkat, bokánkat, az is hűt ilyenkor- tanácsolja a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.