Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Augusztus 06. 20:26, kedd | Helyi

Viharkárok után

Viharkárok után

Hatalmas erővel csapott le előző héten vasárnap a jéggel érkező vihar Karcagra.

Mint arról korábban beszámoltunk. Az hurrikán erejű szél fákat csavart ki villanyvezetékeket szakított le.
A város több területén akadozott az áramszolgáltatás. Több ház tetejére dőlt fa, összezúzva a cserepeket. A Katasztrófavédelem munkatársai a Városgondnokság szakemberei azonnal megkezdték a károk felmérését és helyreállítást. Több utca járhatatlan volt késő estig ahol a letört ágak okoztak akadályt.
A karcagiak nem emlékeznek ekkora viharra .
A katasztrófavédők először a forgalmat közvetlenül akadályozó fákat távolították el a közterületekről. Azokon a helyeken pedig, ahol közvetlen élet- vagy balesetveszély volt- kordonnal zárták el a területet. Az egyik port előtt a szilvafa hasadt ketté.
A belváros sem úszta meg. Az úgynevezett Kása féle ház épületnek a lemezborítását szakította fel az orkán. De a szél nem kímélte a gólyafészkeket sem. A nagytestű madarakat egyszerűen földhöz-, oszlophoz vágta a szél. Több törött szárnyú gólya csellengett még kora este is a belvárosban. Őket a Hortobágyi Madárkórház munkatársai próbálták begyűjteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.