Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Július 29. 14:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Vízparti térségekben folytatódik a szúnyogirtás

Vízparti térségekben folytatódik a szúnyogirtás

Vízparti térségekben folytatódik a szúnyogirtás a következő napokban, bár az elmúlt hetekben csökkent azoknak a településeknek a száma, ahol központilag szervezett beavatkozásra volt szükség

– közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Dóka Imre a közleményben azt írta, a tervek szerint a héten a turisztikai szempontból kiemelten fontos helyek közül a Balatonnál, a Tisza-tónál és a Fertő-parti településeken, a Duna mentén a Csepel-szigeten, Dunaújváros és Szekszárd térségében, továbbá a Dráva mentén végeznek beavatkozásokat.

A rovartani szakértők megvizsgálják azt is, hol lehet szükség a lárvák biológiai gyérítésére, mert a heves esőzések miatt sok helyen gyűlt össze jelentősebb mennyiségű víz, amelyek ideálisak a csípőszúnyogok szaporodásához - tudatta.

Hozzátette, a hétvégi szeles, esős időjárás miatt elmaradt kezeléseket is várhatóan a következő napokban pótolják.

Kitért arra is, az elmúlt hetekben azért csökkent a szúnyogok elleni beavatkozások száma, mert a száraz időjárásának köszönhetően a szúnyoglárvák tenyészőhelyeinek többsége kiszáradt, így ezeken a területeken nem jelentek meg újabb kifejlett szúnyogok.

Múlt héten a Szigetközben, Baranya és Somogy megyében, Baja, Mohács, Komárom környékén, a Velencei-tónál, a fővárosban és Szolnok térségében gyérítették a szúnyogokat. Az Észak-Dunántúlon, az Alföldön és Észak-Magyarországon sok, korábban nem kezelt településen is voltak beavatkozások – ismertette.

Az érintett települések értesítést kapnak a kivitelezés pontos időpontjáról és módjáról, valamint a katasztrófavédelem honlapján is nyomon lehet követni, hogy mikor és hol lehet számítani szúnyogirtásra – írta a helyettes szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.