Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

A legnagyobb tételt a visszatartott vízből a Tisza-tó adja, 240,5 millió köbméterrel. Az árvízi tározók területén 267,5 ezer, míg a hullámtéri tározótereken 1 671 ezer köbméter vizet tartanak vissza.

A csatornákban és holtágakban együttesen 23 millió köbméteresvízkészlettel várják a vegetációs időszakot, ebből 17,3 millióval részesednek a holtágak (Fegyverneki Holt-Tisza, Kanyari Holt-Tisza, Cserőközi Holt-Tisza, Szajoli Holt-Tisza, Alcsi Holt-Tisza, Cibakházi Holt-Tisza, Tiszaugi Holt-Tisza, Gyova-Mámai Holt-Tisza, Tehenesi Holt-Körös, Kungyalui Holt-Körös, Harangzugi Holt-Körös, Halásztelki Túrtő-Harcsási-Holt-Körös, Tiszakécskei Holt-Tisza, Szászberki Holt-Zagyva, Malomzugi Holt-Zagyva). Ezen kívül a halastavakban és horgásztavakban megközelítően 24millió köbméteres vízkészletet tároznak az azokat üzemeltetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.