Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2020. Február 08. 13:54, szombat | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat

Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat

Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat - jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken.

Az amerikai diplomácia irányítója közleményt adott ki, amelyben tudatta: a felajánlás "tanúsítja az Egyesült Államok erőteljes vezető szerepét a fertőzés elleni küzdelemben".

A tárcavezető ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az amerikai magánszektorból szintén jelentős, megfogalmazása szerint "nagylelkű" adományokat ajánlottak fel a járvány leküzdésére. A közlemény több százmillió dolláros felajánlásokról tett említést.

Közben Alex Azar, az egészségügyért és emberi erőforrásokért felelős minisztérium vezetője közölte: Washington még mindig nem kapott zöld fényt Pekingből ahhoz, hogy egészségügyi szakembereit útnak indíthassa a koronavírusos megbetegedések epicentrumaként emlegetett Vuhan városába.

Azar leszögezte: az Egyesült Államokban változatlanul nincs ok a pánikra, és a minisztériumnak, valamint a járványügyi szerveknek egyelőre nincs szükségük a kongresszus által megszavazandó újabb anyagi forrásokra.

Az Egyesült Államokban 12 páciensnél azonosították a koronavírust, de a Vuhanból különgépekkel hazahozott és karanténban elhelyezett amerikai állampolgárok vizsgálata még mindig tart.

Kínában jelenleg több mint 31 ezer ember fertőződött az új típusú koronavírussal, és a halálos áldozatok száma már 636-ra emelkedett. Megbetegedéseket regisztráltak Hongkongban, Makaón, Tibetben, Tajvanon, Japánban, Dél-Koreában, Kambodzsában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban, Thaiföldön, Vietnamban, Indiában, Nepálban, Srí Lankán, Kanadában és hét európai országban - Belgiumban, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Itáliában, Spanyolországban és Svédországban - is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 18:03, vasárnap | Külföld

Az ősi izraeliek valószínűleg használtak kannabiszt a vallási szertartásaikon

Az ősi izraeliek valószínűleg használtak kannabiszt vallási szertartásaikon - jelentette a The Jerusalem Post című újság honlapja.

2020. Május 31. 17:06, vasárnap | Külföld

Észak-Macedóniában meghosszabbították a szükségállapotot

Észak-Macedónia két héttel meghosszabbította a szükségállapotot, a többi nyugat-balkáni ország pedig tovább enyhít az intézkedéseken.

2020. Május 31. 15:04, vasárnap | Külföld

Olaszország az egész világ előtt újranyitja határait

Olaszország június 3-tól az EU-tagállamaiból és Nagy Britanniából érkezők, június 15-től pedig az összes többi beutazó előtt megnyitja határait,

2020. Május 31. 12:02, vasárnap | Külföld

Trump: nem lehetsz első a Földön, ha második vagy az űrben

Jelentette ki ezt az amerikai elnök a floridai Kennedy Űrközpontban tartott beszédében szombaton, miután sikeresen felbocsátották a SpaceX űrrakétáját, fedélzetén két amerikai asztronautával.