Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2022. Március 28. 05:05, hétfő | Helyi

WASS MARATON A GIMIBEN

WASS MARATON A GIMIBEN

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium idén tizedik alkalommal csatlakozott a Wass Albert-maratonhoz.

Kezdetben huszonnégy órát is bevállaltak, most a járványügyi helyzet miatt csak az iskola tanulóinak szervezték négy órás szépirodalmi estet a gimnázium épületében.

Szabó Júlia Ildikó latin-magyar szakos tanárnő elmondta, a refi 10. éve egyik helyszíne a Kárpát-medencei és tengerentúli összefogással megrendezett, összesen 42 településen megtartott Wass Albert felolvasó maratonnak. Így tisztelegnek az erdélyi író és költő előtt.
A járványügyi szabályok miatt idén korlátozott létszámmal, csupán iskolai keretek között rendezik meg a programot.
A rendezvény a magyar és székely Himnusz eléneklésével kezdődött Székely Éva Mária tanárnő zongorakíséretével. Tóth Barna igazgató köszöntőjében a hitet és a hazaszeretetet nevezte meg mint két örökérvényű, legfontosabb tanítását a Wass Albert-életműnek.

A megnyitót Vetró Viktor magyar-történelem szakos egyetemi hallgató szavalata zárta, majd Szabó Júlia Ildikó előadásában Wass Albert életének, munkásságának főbb momentumait emelte ki.

Ezután került sor az irodalmi vetélkedőre, amelyen a diákok három-négyfős csapatban, játékos feladatokon keresztül ismerhették meg jobban az erdélyi alkotó munkásságát.

A feladatokat Kentési Renáta és Szabó Júlia Ildikó tanárnők állították össze, a vetélkedőt is ők vezették le, a zsűri Tóth Barna igazgató, Szentesi Zoltán, a Humán Munkaközösség és Vetró Viktor egyetemi hallgatóból állt.
A verseny után következett a felolvasás: versek, novellák, regényrészletek hangzottakel a diákokelőadásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 15:00, kedd | Helyi

ŐRÍZETBEN 8 RENBELI LOPÁSÉRT

Egy helyi férfi rövid idő alatt hat gépkocsit tört fel Tiszaföldváron.

2024. Május 21. 14:53, kedd | Helyi

IX. ORSZÁGOS RENDŐR TISZA-TÓ KÖRÜLI FUTÓBAJNOKSÁG

Napsütéses időben rótták a kilométereket a versenyen induló 17 csapat futói a múlt héten a tó körül.

2024. Május 21. 13:58, kedd | Helyi

Malom alapkőletétel Karcagon

Új malom alapkövét helyezték el Karcagon. Az ünnepségen Varga Mihály kiemelte: az ilyen és ehhez hasonló beruházások bizonyítják, hogy a magyar gazdaság túljutott az elmúlt négy év nehézségein.

2024. Május 21. 13:00, kedd | Helyi

KORÁBBAN INDULT A CSERESZNYESZEZON

Piros, ropogós, édes. Mindenki kedvence, a cseresznye az idei évben jóval korábban érik, a hazai termelésű gyümölcs már a piacokon is kapható.