Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Április 03. 19:22, szerda | Helyi

WEBES FELÜLETEN IS ELÉRHETŐ AZ E-KÁRBEJELENTŐ

WEBES FELÜLETEN IS ELÉRHETŐ AZ E-KÁRBEJELENTŐ

Már webes felületen, azaz akár okostelefonon keresztül is kitölthető a Magyar Biztosítók Szövetségének eddig csak applikációként használható digitális kárbejelentője.

Az e-kárbejelentő alkalmazás idén januárban indult. A Magyar Biztosítók Szövetsége által közölt adatok szerint az indulás óta napjainkig 173 ezren töltötték le a digitális kárbejelentőt, a biztosítótársaságokhoz ezzel elküldött kárbejelentések száma pedig meghaladja az 1200-at. Februárban, az indulást követő első teljes hónapban 570 e-kárbejelentés érkezett a társaságokhoz.

A e-kárbejelentő népszerűségét az egyszerű elérhetőség mellett tovább növeli az, hogy a tapasztalatok szerint legtöbben 20-25 perc, vagy annál rövidebb idő alatt ki tudják tölteni azt mobiltelefonjukon.
Egyetlen hátránya, hogy az alkalmazás jelenleg még nem használható casco károk rögzítésére, de a törekvés az, hogy a közeljövőben casco károkat is be lehessen jelenteni ezen az e-kárbejelentőn.

Az alkalmazás csak Magyarországon biztosított gépjárművet érintő káresemény bejelentésére használható.
Többes baleset esetén párosával lehet kitölteni.
Az e-kárbejelentő alkalmazás mellett megmarad a hagyományos nyomtatvány is, hiszen ha az e-kárbejelentő alkalmazás valamilyen okból nem használható, továbbra is a hagyományos kék-sárga nyomtatványra lesz szükség.
Továbbá akik nem rendelkeznek okostelefonnal, vagy egyszerűen csak ragaszkodnak a hagyományos, papír alapú bejelentőhöz, azok is használhatják ugyanúgy a papíralapú, kék-sárga nyomtatványt.
Nagyon fontos, hogy amennyiben a balesetben érintett másik gépjármű rendszáma ismeretlen, az első teendő ilyenkor az, hogy a rendőrségen be kell jelenteni a káreseményt, majd csak ezt követően kerülhet sor az online kárbejelentésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

A gyepet vetik, a sportszereket szerzik be a leendő sportkomplexumban. Jelen állás szerint semmi sem veszélyezteti a május végi nyitást. Az utolsó simításokat Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is szemügyre vette.