Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2023. Április 16. 05:01, vasárnap | Helyi

ZAKLATÁS GYANÚJÁVAL HALLGATTAK KI EGY PEDAGÓGUST

ZAKLATÁS GYANÚJÁVAL HALLGATTAK KI EGY PEDAGÓGUST

A Berettyóújfalui Tankerülethez érkezett szülői bejelentés, hogy az egyik általános iskola pedagógusa zaklathatott egy kiskorú diákot.

Az ügyben a Püspökladányi Rendőrkapitányság egy személyt szexuális visszaélés gyanújával hallgatott ki. A nyugalom megzavarására alkalmas riport következik.

Újabb iskolai dolgozó követhetett el szexuális visszaélést kiskorú diák ellen. A Berettyóújfalui Tankerületi Központ a Magyar Nemzet kérdésére közölte, tavaly tavasszal érkezett hozzájuk szülői bejelentés arról, hogy a fenntartásuk alá tartozó általános iskola pedagógusa abúzust követhetett el egy kiskorú diák ellen. Mint írták, a jelzést követően azonnal mentesítették a pedagógust a munkavégzési kötelezettsége alól, és a rendőrségi feljelentést is megtették. A tankerület vezetőjének beszámolója szerint a rendőrség a kivizsgálást lezárta, és egy hónapja átadta az ügyet az ügyészségnek.

A nyomozást felügyelő Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Püspökladányi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán nyomozás van folyamatban, amelynek soránegy személyt szexuális visszaélés bűntettének megalapozott gyanújával hallgattak ki gyanúsítottként.
A gyanúsítottal szemben nem rendeltek el kényszerintézkedést, vagyis szabadlábon védekezik.

Úgy tudjuk, tavaly egy nyolcadikos diák szülei tettek bejelentést arról, hogy gyermeküket az intézmény egyik pedagógus alkalmazottja elcsábította, és több alkalommal a késő délutáni órákban kettesben találkozott vele. A szülők elmondása alapján a pedagógus testi kapcsolatba is lépett a gyermekkel, tettét pedig nem is tagadta.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 14:48, kedd | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből

2023. December 05. 05:01, kedd | Helyi

STÚDIÓNK VENDÉGE VOLT SZEPESI TIBOR POLGÁRMESTER

Stúdiónk vendége volt Szepesi Tibor Karcag város polgármestere.

2023. December 05. 05:00, kedd | Helyi

ORSZÁGOS HÍRŰ TÖRTÉNÉSZEK IS ÉRKEZTEK A KONFERENCIÁRA

A Városházán megtartott a „Közéleti szerepek és politikai életpályák a két világháború közötti Magyarországon” témájú konferenciára országos hírű történészek is érkeztek Karcagra kutatásaikról előadni.

2023. December 04. 20:12, hétfő | Helyi

Karcagon járt a Mikulás

A Városháza előtt sokan várták a Mikulás érkezését, hogy aztán egy-egy közös fotót készíthessenek vele.