Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 27. 15:09, szerda | Helyi
Forrás: www.birosag.hu

Zára alá kerül Marcsika vagyona

Zára alá kerül Marcsika vagyona

az eljárás olyan bűncselekmény miatt folyik, amellyel kapcsolatban vagyonelkobzásnak van helye

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája 2016. április 26-án meghozott végzésével a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség többször, legutóbb 2016. márciusában kiegészített indítványára zár alá vételt rendelt el a jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó D. S. gyanúsított és az általa képviselt K.M. Kft. eddig fellelt vagyonára, valamint a gyanúsított egy hozzátartozójának ingatlanára. A végzés nem jogerős.

A büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezései értelmében ha az eljárás olyan bűncselekmény miatt folyik, amellyel kapcsolatban vagyonelkobzásnak van helye, illetve, ha a büntetőeljárásban kártérítési igényt érvényesítenek, és alaposan tartani lehet attól, hogy a kielégítést meghiúsítják, ezek biztosítására zár alá vétel rendelhető el.

A gyanúsított eddig fellelt vagyonára elrendelt zár alá vételre a bűncselekmények következtében kárt szenvedett személyek büntetőeljárás során előterjesztett kártérítési igényeinek biztosítására került sor. A bíróság álláspontja szerint ugyanis a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmény jellegéből, az elkövetés körülményeiből, a kiemelkedően magas elkövetési értékből, a gyanúsított eljárás során tanúsított magatartásából arra lehet következtetni, hogy a kártérítések kielégítését meghiúsítaná.

A gyanúsított által képviselt K.M. Kft. eddig fellelt vagyonára, valamint a gyanúsított egy hozzátartozójának ingatlanára azért került sor a zár alá vétel elrendelésére, mert megalapozottan feltehető, hogy a bűncselekményből származó haszon egy része a K.M. Kft.-hez, illetőleg a gyanúsított hozzátartozójához került. Mindezek alapján, a hatályos jogszabályok szerint mind a K.M. Kft. vagyonára, mind ezen személy ingatlanára vagyonelkobzásnak lehet helye.” – tájékoztatott a Szolnoki Törvényszék sajtócsoportja.

Címkék: Karcag, marcsika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.