Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 20. 19:30, hétfő | Helyi

ZÖLDÖVEZET

ZÖLDÖVEZET

Zöldövezet” címmel játékos délelőttöt szervezett a Madarász Imre Egyesített Óvoda Táncsics krt. 17-es tagóvodája.

Zöldövezet” címmel játékos délelőttöt szervezett a Madarász Imre Egyesített Óvoda Táncsics krt. 17-es tagóvodája. Andrási Tiborné intézményvezető-helyettes, a tagóvoda vezetője elmondta, hogy az oviban, egész héten a Föld napjára emlékezve olyan programokat szerveztek, amellyel igyekeztek elősegíteni a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően, a környezettudatosságra történő nevelést.

Az intézményvezető-helyettes arról is szólt, hogy egy ilyen projekt alkalmával az is cél, hogy minél több szülőt tudjanak bevonni a programba, akik ezáltal, betekintést nyerhetnek az óvoda életébe, láthatják a tevékenységeket, illetve azt, hogy hogyan gyakorolják az oviban a környezettudatos magatartást a gyerekekkel. Így ők is részesei lehetnek ennek a rendezvénynek, a szemléletformálásnak.


-Nagyon nagy öröm számunkra, hogy a szülők aktívan bekapcsolódnak az óvoda életébe. Rendszeresen szervezünk a családokkal közös programot, hiszen úgy gondolom, hogy nagyon fontos a szülőkkel való szoros együttműködés a gyermekek nevelése, fejlesztése érdekében-hangsúlyozta az intézményvezető-helyettes.
Az óvoda udvarán megvalósított programon, több állomáson a környezetvédelemhez kapcsolódó játékokkal mentették meg a gyerekek a Földet. Sor került a szelektív hulladékgyűjtés szabályainak megismerésére, valamint különböző interaktív játékok bevonásával mélyítették el a gyerekek a megszerzett tudást. A nap végén pedig a jutalom egy virágültetési program volt; az „Egy gyermek, egy palánta”. Az ovisok részére, a szülők biztosították a virágpalántákat, amivel még szebbé varázsolhatták a gyerekek az óvodájuk udvarát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.