Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 02. 20:11, péntek | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Zúzott kővel dobálta a 31-es úton közlekedő autókat három tinédzser Jászjákóhalmán

Zúzott kővel dobálta a 31-es úton közlekedő autókat három tinédzser Jászjákóhalmán

A fiatalokkal szemben jogerős ítélet született

A Jászberényi Járásbíróságon a napokban jogerősen lezárult annak a két 16 és egy 18 éves büntetlen előéletű jászsági fiatalembernek a büntetőügye, akik 2022. február 9-én este negyed hét körül, a helyi parkban talált zúzott kövekkel dobáltak meg négy, a 31-es számú főúton közlekedő személygépkocsit Jászjákóhalmán.

Az első autóban, aminek a „kavicszáporban” a szélvédője és a jobb első ablaka is megsérült, egy nő és három kisgyermek utazott. Az ezt követő autókat - melyekben kizárólag egy-egy férfi sofőr ült - a sárvédőjén, a jobb első ajtaján, a jobb első ablakán, illetőleg a szélvédőjén érte „találat”. A vádlottak a négy járműben összesen csaknem 680 ezer forint kárt okoztak, emellett közvetlenül veszélyeztették a közlekedés biztonságát, és az abban részt vevők életét, illetőleg testi épségét.

Az ügyben 2023. január 13-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság három előkészítő ülést tartott, és az utolsón, 2023. május 16-án ítéletet hozott. A vádlottakat - akik valamennyien a váddal egyezően beismerték a bűncselekmények elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról - társtettesként elkövetett közlekedés biztonsága elleni bűntettben és 4 rendbeli társtettesként elkövetett rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért kettejüket fejenként 80, illetőleg 120 óra közérdekű munkára ítélte, míg a harmadik társukat 1 évre próbára bocsátotta.

Az eltérés oka az volt, hogy a 120 óra közérdekű munka büntetéssel sújtott vádlottnak jelen eljárásban egy korábbi tettéért is felelnie kellett - ő volt ugyanis, aki 2020. októberében megrongálta a helyi piac fedett árusító helyeinek ereszcsatornáit -, a próbára bocsátott vádlottal szemben pedig személyi körülményei miatt alkalmazott enyhébb jogkövetkezményt a bíróság.
Az ítéletet az ügyészség, a vádlottak és a vádlottak védői is tudomásul vették, így az a kihirdetése napján, első fokon jogerőre emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.