Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Blog | 67-es út

2012. Október 21. 20:00, vasárnap

Szavannásodunk

Szavannásodunk

Szombaton Karcagon

Tényleg régen írtam már. Mindig nyomaszt, hogy elhanyagolom az én kis olvasóimat, de a legjobb múzsa ezúttal nem a határidő volt, hanem az infokarcagosok figyelmeztetése: ha nem kapom össze magam, kénytelenek lesznek beszüntetni a véleményemnek helyt adó blogomat. Úgyhogy most írok, mint a kisangyal. Amúgy én megmondom a frankót, szóval elnézve a blogolók többségét, más is kaphatott (volna) utlimátumot, mert a többség elég gyatrán teljesít.

Szombaton Karcagon. A piaci nyüzsgésről nem akarok írni, rosszul vagyok, ha a közelébe kell mennem. (Milyen érdekes szó, mennem, visszafelé is ugyanaz. Indul a kutya s a... nem folytatom, úgyis ismeri mindenki. Aki meg nem, majd megtudja mástól, ki indul a kutyával és hová. Bár, ennyiből ki is lehetne következtetni. A kvízelést inkább meghagyom másnak.) Szóval a piac. A karcagiaknak nem szombat a szombat, ha nem mehetnek fel a piacra. Télen, nyáron, esőben, hóban, fagyban: indulás! Kihagytam valamit? Ja, igen, napsütésben! Mert ott minden olcsóbb! Meg szebb! Meg frissebb! Meg jobb is! Meg amúgy is mindig találkozni ismerőssel. A legjobb pletykákat is ott hallani. Úgyhogy öltözzél, apukám, megyünk és punktum!

Nincs ezzel semmi probléma, remélem ők sem akadnak ki azon, hogy én meg amilyen nagy ívben csak lehet, elkerülöm. Amikor még a lengyelek meg az oroszok árultak, akkor igen! Az tetszett nekem is! Aprópénzért vettem magamnak kecskebőr kabátot, hihetetlen mennyiségű műsoros magnókazettát, és napokig alkudoztam egy szaxofonra, de az végül nem jött össze. Hagyom is a piacot, mert még valakit meg találok bántani. Mint a múltkor két kedves hozzászólómat, akik gyakorlatilag letudatlanoztak (gondolom, azért fogalmaztak ilyen elegánsan, mert hát mégis csak, ugye, nem úgy van az, nem megyünk le erre a szintre), és azt kérték rajtam számon, hogy miért nem kérdezek, és miért találgatok. Hát, vettem a fáradságot és megszámoltam, tizenegy kérdőjel van abban a rövidke írásban. Biztosan nem látták a pipától, hogy az egész írás egy nagy kérdőjel, hogy valaki ugyan mondja már meg, hogy mi van itt. Na mindegy, ugyanaz a helyzet, mint a piaccal. Ők is azt írnak , amit akarnak, meg én is. Amúgy azóta már lényegesen gyorsabban lehet haladni Ladány előtt a négyesen, de kb. 2 hete, amikor arra jártam, még mindig nem derült ki, mi is épül(t) ott. Más helyen öles táblák hirdetik, hogy ilyen terv, olyan pályázat, ez és ez lesz itt, ennyibe kerül, ekkorra lesz kész, stb. Egyébként megkérdeztem egy csomó ismerősömet, ők tudják-e. Senki nem tudta (a sok tudatlan!), de volt aki azt mondta, szerinte pénzmosás. Most meg ráadásul úgy tűnt, mintha a sín felé indulna valamilyen meló, vasúti átkelőnek tűnik... Kérdezek, ismétlem kérdezek: nem tudja véletlenül valaki, mi épül ott? Mi indokolta, hogy kb. 150 m hosszan felszedjék az utat, és kb. fél méterrel arrébb újra lerakják?

Ja, volt egy értelmes hozzászólás is (köszi), de azzal meg vitába szállnék, mert szerintem van egy csomó olyan vonat, ami csak Ladányban áll majd meg, Karcagon nem, úgyhogy az miért lassítson itt le 160-ról?

Ma mégis a piac mellett mentem el, és így gyalogosan is megcsodálhattam városunk új büszkeségeit, a rengeteg felfestett zebrát. Ez mindenképpen üdvözlendő dolog, most látszik csak igazán, hogy mi, autósok (természetesen vannak kivételek) mennyi helyen nem engedtük át eddig a gyalogosan közlekedőket. És mivel ott világít messziről az úton a friss festés, a gépkocsivezetők sem nyomják úgy a pedált, egyből hat a vizuális visszatartó erő.Csak ne lenne olyan eszement büdös az a festék! Szegény melósoknak, akik egész nap ezt szagolják, jó esélyük lenne egy "Ki tud magasabb Gamma GT-értéket produkálni" versenyen.

Folytatom még ezt a témát, vagyis a szombatom elmesélését, mert délután kocsiba ültem, és volt két kalandom is, de szerintem mára már elértem a szükséges karakterszámot.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 04. 20:00, vasárnap | 67-es út

Lopakodók

Szombaton Karcagon 2.

2012. Augusztus 10. 21:00, péntek | 67-es út

Európa itt épül?

Hatalmas építkezések a négyesen. Kell ez nekünk?

2012. Július 15. 10:00, vasárnap | 67-es út

Hőguta

A művésznő és a hakni