Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Március 24. 09:25, péntek | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Egy benzinkúton kezdték el csépelni egymást, a biztonsági kamera mindent rögzített

Egy benzinkúton kezdték el csépelni egymást, a biztonsági kamera mindent rögzített

Garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a benzinkút boltjában verekedtek.

A vádirat szerint 2021. november 12-én, egy tatabányai benzinkút boltjában az egyik férfi rászólt két másikra, hogy ne hangoskodjanak. Ez a két férfi odament a rájuk szóló férfihoz, akit kihívtak az üzleten kívülre, így a három férfi kiment a boltból. Ott az egyik bolti hangoskodó férfi levette magáról a kabátját, és azt mondta ellenfelének, hogy „akkor gyere”. A megszólított férfi azonban visszament az üzletbe, ahol az őt követő két férfi elé állt és felszólította őket az üzlet elhagyására. Ezt sérelmezve az egyik férfi ököllel orron ütötte őt, akinek emiatt az orra eltörött és vérezni kezdett.

Ezután a megütött férfi úgy, hogy erre már nem volt szükség, az előtte őt megütő férfi fejét és arcát háromszor ököllel megütötte. Emiatt ennek a férfinak a fején duzzanata keletkezett, a cselekmény alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Ezt követően a két férfi között dulakodás alakult ki, amibe becsatlakozott a harmadik elkövető is, aki társa ellenfelét megpróbálta többször megütni. A két férfi ütlegelése közben a harmadik férfi az üveg áruvédelmi kapunak nekiesett, ami ennek következtében összetörött.

Az elkövetők kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a két hangoskodó, büntetett férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a harmadik büntetlen férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Címkék: benzinkút, verekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 10:05, kedd | Kék hírek

ONLINE CSALÓ RENDŐRKÉZEN

A Mátrix Projekt keretében egy kerecsendi lakost vettek őrizetbe a karcagi rendőrök. A férfi a sértettek bankkártyaadatait megszerezve intézett online vásárlásokat. Másfél év alatt több millió forint kárt okozott.

2024. Április 29. 17:50, hétfő | Kék hírek

HALMOZTA A JOGSÉRTÉSEKET

Mivel nem talált fuvart egy alattyáni lakos, szerzett magának egy kocsit. A férfinak nincs jogosítványa, a vezetés előtt alkoholt fogyasztott, ráadásul még össze is törte az autót.

2024. Április 29. 17:49, hétfő | Kék hírek

AZ ELMÚLT HÉT SZÁMOKBAN

Közlekedésrendészeti adatok Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.