Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Július 08. 05:00, péntek | Helyi

ELNÖKI DÍSZOKLEVELET VEHETETT ÁT

ELNÖKI DÍSZOKLEVELET VEHETETT ÁT

Több éves Vöröskeresztes önkéntes munkája elismeréseként Elnöki Díszoklevélben részesült Gaál Mária önkéntes, szociális gondozó-ápoló.

Szociális gondozó és ápolóként látja, hogy igény van a segítségnyújtásra, a mélyszegénységben élő emberekhez járt és vitt nekik adomány-élelmiszert. Így került a Vöröskereszthez öt éve hivatalosan, de már régebb óta segítette a munkájukat, s általuk tudott segíteni másokon.
Adni mindig jó, az önkéntesség legfőképpen erről szól, hogy adom az időm, az energiámat, csak jobb legyen a másik embernek- mondja a díjazott.

Az elmúlt időszakban a Vöröskereszt nagyon sok más jellegű dolgot is végzett a Covid alatt, ebben is részt vett Gaál Mária, aki szeret önkénteskedni, aki a vöröskeresztes elsősegélynyújtó versenyeken is ott van, de táborokba is jár.
A fiatalokat az elsősegélynyújtó verseny valójában az életre készíti fel, hogy tudjanak segíteni, ha rosszul van valaki, vagy balesetet szenvedett.
A tartós betegeket, a gyógyíthatatlanokat is szokta látogatni, oda is élelmiszeradományt, vagy éppen azt visz, ami szükséges.
A családja nagyon pártolja, illetve a gyerekei is részt vesznek az önkénteskedésben különböző versenyeken, rendezvényeken. Ők is segítő szándékú tenni akarók - mondja az édesanya, ha adományt kell pakolni, akkor is ott vannak, nem vonják ki magukat a munka alól.

Nagyon meghatottan vette át a díjat, amely az elmúlt évek segítésének elismerése, ami a covidos időszak után az ember lelkének nagyon jól esik, több lettem tőle, de nem különb - fogalmaz Gaál Mária, aki továbbra is segíti a Vöröskereszt munkáját, s köszöni a lehetőséget a szervezet vezetőinek, hogy ezt megteheti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.