Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Május 19. 05:00, csütörtök | Helyi

ELSŐSEGÉLY NYÚJTÓ VERSENY

ELSŐSEGÉLY NYÚJTÓ VERSENY

A Vöröskereszt karcagi területi szervezete elsősegélynyújtó versenyt rendezett a Szentannai Sámuel Református Középiskolában.

Vöröskereszt Karcagi Területi Szervezete a karcagi és kisújszállási általános és középiskolás diákok és felnőttek részére a karcagi Szentannai Sámuel Református Középiskolában rendezte meg az elsősegélynyújtó verseny területi fordulóját- tudtuk meg Orvos Anetta vezetőtől.

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervezi meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét, amelynek célja az elsősegélynyújtó ismeretek fejlesztése, gyakorlása a fiatalok körében. A verseny három kategóriában zajlik (gyermek, ifjúsági, felnőtt), a területi döntő nyertesei jutnak be a megyei döntőbe.

A feladatok között van írásbeli - a Vöröskereszt történetéről és gyakorlati rész - itt a szimulációs baleseti helyszíneken - elsősegélynyújtó ismereteikről adnak számot a versenyzők a zsűri - egészségügyi és mentős dolgozók, katasztrófavédelmi szakember - előtt.
Az elsősegélynyújtás népszerűsítése a célja a versenynek, hogy már iskolásként tudjanak szakszerűen segíteni a bajbajutottakon a diákok és felnőttek .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.