Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. December 06. 07:08, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Felmentette a bíróság a kutyatámadásban meghalt kisfiú édesapját

Felmentette a bíróság a kutyatámadásban meghalt kisfiú édesapját

Felmentette szerdán a Veszprémi Törvényszék a kutyatámadásban meghalt kisfiú édesapját, míg nagybátyját, a kutyák tulajdonosát nem jogerősen felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta - közölte az MTI-vel a törvényszék szóvivője, Dülkné Pintér Zsuzsanna.

A vád szerint tavaly május 8-án az apa és hatéves kisfia az édesapa öccsének noszlopi házában volt, ahol azt emeleten számítógépeztek. A kisfiú este hét óra körül WC-re indult, de mivel az emeletit nem lehetett használni, ezért a földszintre ment. Ott éppen dolgoztak, ezért a gyerek szólt a házigazdának, hogy kimegy az udvarra pisilni, ahol nagybátyja több kutyát is tartott. Az apa körülbelül tíz perc után kezdte keresni a fiát. Amikor rátalált, a gyerek az udvaron feküdt, mellette ült az egyik kutya. A rövid időn belül kiérkező mentők már nem tudták a kisfiú életét megmenteni.
Az orvosszakértői vélemény szerint a halál kutyaharapások által okozott traumás sokk miatt következett be.
Az ügyészség szerint az apának felügyelnie kellett volna a fiát, az apa testvérének pedig el kellett volna zárnia a kutyákat, ezért mindkettőjüket gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolta meg.
Szerdán a Németh Balázs vezette büntetőtanács a Veszprémi Törvényszéken az édesapát felmentette a vád alól, míg öccsét egy évi, két évre felfüggesztett fogházzal büntette - mondta a törvényszék szóvivője.
Dülkné Pintér Zsuzsanna hozzátette: az ügyész és a másodrendű vádlott, a nagybáty védője fellebbeztek az ítélet ellen, így az nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 12:44, péntek | Kék hírek

A SZOLNOKI NYOMOZÓK VÁDEMELÉST JAVASOLNAK

Egy gyanúsított fényes nappal rabolta ki idős áldozatát a megyeszékhelyen.

2024. Április 30. 10:05, kedd | Kék hírek

ONLINE CSALÓ RENDŐRKÉZEN

A Mátrix Projekt keretében egy kerecsendi lakost vettek őrizetbe a karcagi rendőrök. A férfi a sértettek bankkártyaadatait megszerezve intézett online vásárlásokat. Másfél év alatt több millió forint kárt okozott.

2024. Április 29. 17:50, hétfő | Kék hírek

HALMOZTA A JOGSÉRTÉSEKET

Mivel nem talált fuvart egy alattyáni lakos, szerzett magának egy kocsit. A férfinak nincs jogosítványa, a vezetés előtt alkoholt fogyasztott, ráadásul még össze is törte az autót.