Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. November 18. 19:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt Jász-Nagykun Szolnok megyében

Az elmúlt napon a megye rendőrei három személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint három ittas gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Egy helyi lakos közlekedett gyalogosan Jászberény belterületén, a Nádor utcában a gyalog- és kerékpárúton 2021. november 17-én 6 óra 10 perckor. A 71 éves férfi átakart haladni az úttesten, ami során behaladt a neki balról érkező gépkocsi elé. A sofőr észlelve a gyalogost balra kormányzott, de az ütközést nem tudta elkerülni. A baleset során – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a gyalogos férfi súlyos sérülést szenvedett.

A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud. A gyalogosok a közlekedés legsérülékenyebb résztvevői, és egy közúti baleset során nagy valószínűséggel meg is sérülnek. Kérjük mindig kellő körültekintéssel lépjenek az úttestre, és legyenek még figyelmesebbek ott, ahol nincs elsőbbségük a járművekkel szemben! A fokozott körültekintéssel, figyelmességgel a saját életüket, testi épségüket óvják meg!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.